Přejít k hlavnímu obsahu

NAVI ovládli BLAST World Final a potrzují „NAVI éru“

20. 12. 2021 | 01:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Natus Vincere vítězí i v posledním letošním turnaji a potvrzují svou naprostou dominanci. Ve finále si poradili s Gambit 2:1.
NAVI
NAVI
Zdroj: Twitter @natusvincere

Poslední turnaj letošního roku je minulostí! Z velkého BLAST Premier World Finals si podle očekávání odnáší titul Natus Vincere, kteří po spanilé jízdě lower bracketem porazili ve finále Gambit 2:1. NAVI si tak připsali devátý letošní titul a uzavírají rok jako nedotknutelná světová jednička.

Cenu pro MVP turnaje si odnáší S1mple, který se svou osmou letošní cenou pro nejlepšího hráče překonal Nicolaie "⁠device⁠" Reedtze, jenž má na kontě sedm medailí z roku 2018.


Čtyři dny bojů jsou za námi, dva před námi. Jako první turnaj BLAST Premier Wolrd Finals opustily očekávaně týmy Ninjas in Pyjamas a Heroic. Oba celky se musely zúčastnit s náhradníkem a oba si po dvou prohrách musely balit kufry. Kodaň už opustil také tým G2 Esports, jenž nestačil na Vitality a NAVI, a také Astralis, kteří padli proti Vitality a Liquid.

Teď už ale k tomu, co bude následovat. Bez prohry jsou zatím dva týmy, které se dnes utkají o postup do grandfinále. Jedním z nich jsou Vitality, kteří mají na konci roku velmi dobrou formu, což ukazují i tady. Proti nim se postaví Gambit, kteří dokázali poslat do spodního bracketu silné Liquid. Souboj Vitality vs. Gambit nás čeká od 16:30.

V 19:30 se uskuteční finále spodního bracketu, kde nás čeká odveta z úvodního kola. V něm největší favorit turnaje, tým NAVI, překvapivě padl proti „mrtvému“ týmu Liquid na třech mapách. Pokud budou chtít S1mple a spol. udělat tečku za veleúspěšným rokem dalším titulem, nemohou si dovolit další zaváhání.

V neděli se rozhodne o samotném šampionovi. Ještě předtím se však ve 14:30 uskuteční konsolidační finále, ve kterém se utká vítěz NAVI vs. Liquid proti poraženému z dvojice Vitality a Gambit. Samotné grandfinále se poté odehraje v 18:30. 

Všechny zbývající zápasy se odehrají formátem BO3 a stejně jako celý turnaj, i teď se můžete těšit na český přenos na kanále PLAYzoneCZ. Vítěz BLAST Premier World Finals si odnese rovnou polovinu z milionového prize poolu. Kompletní výsledky a statistiky turnaje, stejně jako rozpis nadcházejících zápasů, naleznete v našem Zápasovníku.

Štítky: BLAST PREMIER
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.