Přejít k hlavnímu obsahu

Šampiónem Trust Valorant série se stává tým Straight outta retirement

19. 12. 2021 | 12:24 VALORANT Turnaj
Trust Valorant sérii patřila první polovina prosince. Tuhle sobotu se uskutečnilo závěrečné finále, v němž jsme poznali šampiona, který si odnesl největší část z 10 000 Kč prize poolu. Jaký byl průběh a kdo se vůbec kvalifikoval do finále?
Trust Valorant série
Trust Valorant série
Zdroj: PLAYzone

Jedna z turnajových sérií, kterou jste si mohli zahrát během prosince, byla Trust Valorant série o 10 000 Kč. Na účastníky nejprve čekaly tři kvalifikace, z nichž se nejlepší osmička týmů probojovala do finále. První kvalifikace se účastnilo krásných 40 celků, mezi účastníky nechyběla například eSuba či vítězové prozatím jediného LAN zápasu ve Valorantu v Česku, Straight outta retirement. A právě oba tyto týmy propluly kvalifikací bez prohry a zařadily se mezi první postupující. Doplnil je FADEE Gaming, který v semifinále nestačil na SoR, ale v zápase o třetí místo porazil Magnus Dong.

Ze druhé kvalifikace postoupily týmy dětičky, Woof woof a pew pew. Před třetí kvalifikací bylo oznámeno odstoupení eSuby, která do turnaje kvůli kolizi se zahraničním turnajem nemohla nastoupit. Díky tomu postupovala nejlepší trojice i ze závěrečné třetí kvalifikace –⁠ Shimmer from the Sky, creative a idk.

Samotné finále bylo streamované za doprovodu komentáře Stratyho. První zápas na streamu nabídl souboj mezi sestavami detičky a Shimmer from the Sky. Ač druhý jmenovaný do zápasu vstoupil lépe, zejména díky výkonům WanZera, byly to nakonec detičky, kdo se radoval z postupu do semifinále. Ve vysílaném semifinále se proti sobě postavili SoR a pew pew, úspěšnější byl právě první jmenovaný, který triumfoval jasně 13:5 a stal se prvním finalistou. V druhém zápase se utkala dvojice detičky a FADEE Gaming, tento zápas dopadl lépe pro FADEE, kteří vyhráli 13:9.

Ve finálovém zápase nás čekala bitva o finanční odměnu v podobě BO3 série. Oba zápasy byly ze začátku vyrovnané, ale favorizovaní SoR dokázali vždy obrátit zápas ve svůj prospěch a ukončil sérii v poměru 2:0. Odnáší si tak 7 000 Kč, pro FADEE čekala cena útěchy v podobě 3 000 Kč.

Štítky: Trust
Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!