Přejít k hlavnímu obsahu

První tři úkoly ve Fortnite Winterfestu. Jak je splnit?

21. 12. 2021 | 20:19 Fortnite Tutorial
Spolu s představením každoroční události v rámci nadcházejících Vánočních svátků přišlodo Fortnite i 15 úkolů. Každý den se odemkne nejen další dárek, ale i výzva, která po jejich dokončení odmění hráče slušným počtem XP. Úkoly jsou třešničkou na dortu, kterým je celý WinterFest 2021.
lobby Winterfest 2021
lobby Winterfest 2021
Zdroj: Epic Games

Questy jsou základem, každý dokončený úkol totiž poskytuje slušnou porci XP. Dnes si popíšeme splnění prvních třech úkolů. 

První úkol ve Winterfestu vyžaduje, abyste se zahřáli u krbu v útulné chatě. Někteří hráči mohou být zmateni formulací úkolu, ale je to jednoduchá výzva s hodnotnými odměnami. Dnes vám vysvětlíme, jak můžete splnit tento úkol a vydělat si nejjednodušších 18K XP v historii Fortnite.

Pokud jste v útulném srubu, můžete si každý den otevřít nový dárek s bezplatnou odměnou ve hře. V křesle sedí maskot Winterfest 2021 — Sgt. Winter. Vánoční polínko leží v krbu vedle něj. K dokončení výzvy však nemůžete kliknout rovnou na krb. Nejprve musíte kliknout na Sgt. Wintera, který vás k němu přiblíží. A máte hotovo!
 

Snowball Launcher
Snowball Launcher
Foto: Epic Games

Snowball Launcher ve Fortnite se vrací ve stejnou dobu každý rok a pro letošek se jedná o druhý úkol. Tato zbraň je ovladatelnější verzí klasického granátometu. Dávkované granáty zdaleka tolik neodskakují, což usnadňuje spamování jiného hráče. Odpalovače sněhových koulí nebudou ve hře dlouho, takže zkoušejte splnit výzvu, než vyprší čas.

Existuje několik možností, kde získat Snowball Launcher. Budete se však muset spoléhat hlavně na štěstí nebo eliminaci protivníka, který má tuto zbraň. Nenajdete ho, bohužel, jen na jednom místě. Nejlepším řešením je přistát někde v oblasti s mnoha truhlami, jako je třeba Sleepy Sound. Vyrabujte vše v oblasti a možná najdete Snowball Launcher. Jinak budete muset porazit protivníka pomocí klasické zbraně a získat ho od něj.

Nebude to snadné, ale vytrvalost je v tomto Winterfest úkolu zásadní. Po nalezení zbraně totiž musíte udělit 50 damage jinému hráči, abyste dokončili výzvu. Můžete toho dosáhnout třeba i tak, že najdete dva hráče, kteří spolu bojují a budete na ně spamovat sněhové koule. 
 

FN mapa Chapter3 letadla
FN mapa Chapter3 letadla
Foto: Fortnite.gg

To nás přivádí k výzvě číslo tři – kde najít Toy Biplanes.

Jako obvykle u podobných výzev je užitečný zdroj Fortnite.gg. Existují totiž tři samostatná místa, kde můžete letadla najít: Greasy Grove, Sleepy Sound a Condo Canyon. Čtyři dvojplošníky najdete v Greasy a Sleepy a pět se jich objeví v Condo Canyonu. Jakmile je získáte, máte nejobtížnější část výzvy splněnou. 

Každý ze třech úkolů je velmi lehce splnitelný, tedy, pokud víte, jak na něj. Takže vzhůru za odměnami!

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.