Přejít k hlavnímu obsahu

e:LIGA má za sebou letošní část, v čele tabulky je překvapivě MFK Karviná

23. 12. 2021 | 10:40 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Další ročník oblíbené e:LIGY, kterou pořádá sama Ligová fotbalová asociace a do boje se tedy zapojují všechny kluby nejvyšší české fotbalové soutěže, letos představil nový formát. e:LIGA se poprvé hraje jako skutečná liga, každý se tedy utká s každým místo jednotlivých turnajů. Fanoušci si tak přijdou na pravidelnou porci zápasů. Aktuálně máme za sebou pět hracích kol.
e:LIGA
e:LIGA
Zdroj: e:LIGA

Obhájcem prvenství z minulého ročníku e:LIGY je tým z Pardubic. Jeho dres loni oblékalo hvězdné duo Miki, Seron, oba hráči ale nyní působí jinde a Pardubicím se nepodařilo najít adekvátní náhrady. Po pěti kolech se FKP mohou pyšnit jediným bodem a nacházejí se na dně tabulky. Daleko příjemnější starosti má obhájce Miki, který se nachází na opačném konci tabulky. Jeho MFK Karviná totiž jako jediná letos ještě nepoznala hořkost porážky a s bilancí 4-1-0 se nachází na čele bodování. Samotný klub je možná překvapením, ale s Mikim reprezentuje Karvinou jeho spoluhráč z Cryptovy, eReprezentant DRMi10, díky čemuž se slezský klub řadí mezi favority na medaile. Druhému obhájci Seronovi se v Českých Budějovicích zatím tolik nevede.

Dalším příjemným překvapením je počínání Jablonce, který porazil například silnou Viktorii Plzeň a je aktuálně druhý. Jejich jediným přemožitelem je ostravský Baník, jenž doplňuje dva kluby zelených barev na stupních vítězů. Na záda jim ale dýchá několik silných koní a hvězdných sestav. Čtvrtý FC Fastav Zlín totiž reprezentuje dvojice z Entropiqu, elitní pětku pak uzavírá pražská Sparta. V horní polovině tabulky ale najdeme také Plzeň nebo druhé pražské S z Vršovic. Slavia však má ještě jeden zápas v dobru a může vyletět vzhůru. Základní část e:LIGY celkově nabídne 15 hracích kol, aby se každý skutečně utkal s každým. Poběží tak až do začátku března. Do play-off sice postoupí všichni, seeding v boji o 150 tisíc korun ale bude klíčový.

Aktuální tabulka soutěže
Aktuální tabulka soutěže
Foto: e-LIGA.cz
Štítky: e:LIGA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.