Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupový kolotoč se roztáčí, jako první oznámili změny Liquid a BIG

29. 12. 2021 | 08:57 Přestup
Už měsíce běží CS:GO světem informace o všech možných i nemožných přestupech, které chystají velké týmy s příchodem roku 2022. Právě teď byly oznámeny první z nich. O nových posilách jako první oficiálně informovaly týmy Liquid a BIG.
osee liquid
osee liquid
Zdroj: Team Liquid

Úplně prvním týmem, jenž po konci sezony 2021 oznámil příchod nového hráče, je Team Liquid. Ten pro nový rok angažoval do svých řad snipera Joshe "oSee" Ohma, který je mnohými považován za jednoho z největších talentů současné americké scény.

Nová posila oblíbeného amerického týmu se proslavila v řadách Extra Salt, kde oSee působil od roku 2019 a byl největší hvězdou, o čemž mluví i rating 1.29, který nastřílel během uplynulého roku. Tým se však nedokázal příliš prosadit na světové scéně, největším úspěchem bylo druhé místo na turnaji Funspark ULTI. Na posledním turnaji v barvách svého bývalého týmu pomohl Extra Salt k vítězství v ESL Pro League Conference a ke kvalifikaci do příštího ročníku ESL Pro League.

Přestup přišel po neúspěšném roce 2021, kdy americký tým zažíval neshody uvnitř týmu, které vyústily v to, že z původní sestavy zůstali jen NAF a EliGE. Kromě oSeeho má podle spekulací do týmu namířeno také francouzská hvězda Richard "⁠shox⁠" Papillon, comeback jak do Liquid, tak do samotného CS:GO, zase chystá in-game leader Nick "⁠nitr0⁠" Cannella, se kterým zažil tým své největší úspěchy, mezi které patří hlavě zisk Intel Grand Slam z roku 2019.

BIG faveN
BIG faveN
Foto: BIG Clan

Do sestavy také sáhla světová čtrnáctka BIG. Německá organizace se po několika měsících s Dánem Nicklasem "gade" Gadem vrací k plně německé sestavě. Novým pátým hráčem tohoto celku se stává Josef "faveN" Baumann, který byl dlouholetou oporou a hvězdou německé dvojky Sprout. Opět se tak potká se svými bývalými spoluhráči  Florianem "syrsoN" Rischme a Nilsem "k1to" Gruhnem, kteří ze stejného působiště přestoupili téměř před rokem. Ve Sprout se již potkal také se současným trenérským štábem BIG, Niclasem "enkay J" Krumhornem a Tobiasem "tow b" Herberholdem.

BIG tak změnou v sestavě reagují na stagnující výsledky poté, co v létě odešel do Eternal Fire hvězdný Ismailcan "XANTARES" Dörtkardeş, se kterým dokázal německý tým v roce 2020 vystoupat až na pozici světové jedničky. Nahradil jej zmíněný gade, jehož největší úspěch v řadách BIG bylo pouze druhé místo na turnaji DreamHack Open November. Podle vyjádření organizace se navíc jedná o největší přestup v historii německé CS:GO scény, přesnou cenu transferu ale ani jedna z organizací neoznámila.

Sestava BIG pro rok 2022 je následující:

 Německo  Johannes "tabseN" Wodarz
 Německo Tizian "tiziaN" Feldbusch
 Německo Florian "syrsoN" Rische
 Německo Nils "k1to" Gruhne
 Německo Josef "faveN" Baumann

 Německo Niclas "enkay J" Krumhorn - kouč

Dosud oznámení hráči Liquid jsou tito:

 Spojené státy americké Jonathan "EliGE" Jablonowski
 Spojené státy americké Keith "NAF" Markovic
 Spojené státy americké Josh "oSee" Ohm

 Spojené státy americké Eric "adreN" Hoag - kouč

Štítky: BIG, team liquid
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.