Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen definitivně přichází o svého nejdůležitějšího spoluhráče a TOP 10 hráče světa

29. 12. 2021 | 18:12 Counter-Strike 2 Přestup
Přestupové období se rozjíždí a dnes se potvrdil další z očekávaných přesunů. Respektive jeho první součást. Po čtyřech a půl letech se s týmem MOUZ rozloučil Estonec ropz, pro kterého šlo v jeho dosavadní kariéře o jediné profesionální angažmá. Začal zde jako mladíček a loučí se jako hráč, který se v posledních dvou vydáních TOP 20 žebříčku umístil dvakrát mezi deseti nejlepšími hráči světa. Jeho očekávanou destinací je FaZe Clan.
ropz
ropz
Zdroj: MOUZ

Robin 'ropz' Kool se řadí mezi největší hvězdy evropské CS:GO scény. V roce 2017 vyletěl na scénu díky FPL a ještě v téže sezóně se dostal prvnímu velkému titulu, když s Tomášem 'oskar' Šťastným a Martinem 'STYKO' Stykem opanoval turnaj na ostrově Mykonos. O rok později už se poprvé dostal do TOP 20 a v dalších dvou vydáních už se zařadil mezi absolutní extratřídu, jakožto desátý, či dokonce sedmý nejlepší hráč světa. S týmem zažil dvě éry, v nichž se MOUZ vyškrábali na 2. místo světového žebříčku. Ropzovi ale často v týmu spoluhráči nestačili a on byl většinu času hlavní hvězdou, společně s Davidem 'frozen' Čerňanským, který mu v letošním roce zdatně sekundoval. Budoucí přesun byl jen otázkou času.

O zájmu FaZe se hovořilo již několikrát, až nyní to ale vypadá, že se další přesun na trase FaZe ClanMOUZ opravdu stane skutečností. Po čtyřech letech a osm a půl měsících se německá organizace dnes s estonským ostrostřelcem rozloučila, jít by však mělo o první z vícero změn. Minimálně o konci Frederika 'acoR' Gyldstranda se toho už napsalo hodně, jisté místo podle všeho nemá ani Aurimas 'Bymas' Pipiras. Ze slovenské hvězdičky frozena by se naopak měla stát hlavní hvězda týmu.

Aktuálně nezbývá než čekat, kdy bude nový ropzův domov oficiálně potvrzen. V kuloárech se v souvislosti s přestupem do FaZe hovoří jako o hotové věci už nějaký čas, druhým údajným zájemce byli ještě před časem G2 Esports. Nutno ale uznat, že do aktuální sestavy FaZe Clanu sedne opravdu dokonale. V jeho roli zastoupí Olofa 'olofmeister' Kajbjer a dodá týmu ještě větší palebnou sílu, která by měla dopomoci k posunu na světovém žebříčku a v boji o mistrovské tituly. Ropzovi v MOUZ končila smlouva až za několik měsíců, FaZesi ale nechtěli hvězdu největšího kalibru nechat vyfouknout a podle zákulisních informací za hráče přece jenom nějakou tu korunu zaplatili. Všechno nasvědčuje tomu, že FaZe budou opět zářit.

Jak by mělo vypadat nové složení FaZe Clanu?

 Norsko Håvard 'rain' Nygaard
 Lotyšsko Helvijs 'broky' Saukants
 Kanada Russel 'Twistzz' Van Dulken
 Dánsko Finn 'karrigan' Andersen
 Estonsko Robin 'ropz' Kool

Štítky: Mouz, FaZe Clan, ropz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.