Přejít k hlavnímu obsahu

Definitivní konec velké éry! Astralis se dnes oficiálně rozloučili s trojicí ikon

29. 12. 2021 | 17:40 Counter-Strike 2 Přestup
Byla to jen formalita, přesto tomu však stále někdo nemohl uvěřit. Magisk, dupreeh⁠ a ⁠zonic⁠, to jsou jména, která stojí za jednou velkou érou pod křídly dánské mašiny Astralis. Jejich cesta je ale dnešním dnem definitivně u konce. Stane se očekávaný megapřestup do týmu Vitality skutečností ještě do konce roku?
dupreeh, Magisk, zonic
dupreeh, Magisk, zonic
Zdroj: HLTV.org

Astralis se ještě před definitivním vypršením smluv oficiálně rozloučili s dlouholetými stálicemi veleúspěšného mužstva. Peter "dupreeh⁠" Rasmussen, Emil "Magisk" Reif a zkušený trenér Danny "zonic⁠" Sørensen byli mimo aktivní soupisku už od začátku listopadu, kdy vedení na jejich úkor přivedlo Kristiana "⁠k0nfig⁠" Wieneckeho, Benjamina "blameF⁠" Bremera a kouče Alexandra "⁠ave⁠" Holdta. Celý tento kolotoč stvrdil dlouhé období nejistoty kolem týmu, o kterém se říkalo, že projde rozsáhlými změnami po prvotním šokujícím odchodu Nicolaie "device" Reedtza do NIP. A taky se tak stalo.

I když se Astralis od poloviny roku 2020, tj. od začátku koronavirové pandemie, v podstatě nepovedlo vůbec nic, dupreeh, Magisk i zonic za sebou zanechávají úctyhodný odkaz, který je třeba si zapamatovat. Vždyť tato trojice byla součástí sestavy, kterou mnozí právem považují za nejlepší tým všech dob, a výrazně tak pomohla drtivé éře jménem Astralis. Ta měla nejničivější průběh mezi lety 2018 a 2019, kdy tým třikrát po sobě opanoval Major a získal desítky dalších trofejí, včetně rovného milionu dolarů za vítězství v první sezóně kolotoče Intel Grand Slam. Navíc, zonic a dupreeh byli před příchodem Magiska na začátku roku 2018 v Astralis už dva roky, čili mají v kapse ještě první vyhraný Major z ELEAGUE.

Kam teď budou směřovat jejich další kroky? S velkou pravděpodobností hned po začátku roku 2022 do týmu Vitality, s nímž jsou všichni tři spojováni už od listopadu. V týmu francouzského velikána tomu všechno nasvědčuje, protože skončil jak trenér Rémy "⁠XTQZZZ⁠" Quoniam, který má namířeno do G2, tak i Richard "⁠shox⁠" Papillon, pravděpodobná posila v přestavbě se nacházejícího týmu Liquid. Čeká se ještě na oficiální odchod Jaysona "⁠Kyojin⁠" Nguyena Vana, jenže nejen s jeho odchodem spousta fanoušků nesouhlasí.

Vitality se v posledních měsících začalo dařit a dokonce i teď stále drží TOP 3 v HLTV žebříčku – leckdo by však namítl, že se jim s jistým koncem hrálo uvolněněji. Taková obrovská změna, ať už jde o jazykovou bariéru či že budou muset začít budovat svou hru zase od začátku, je velký hazard. Zvláště když si vezmeme, že vedení tu před sebou mělo skvěle fungující a hlavně ryze francouzskou pětku, na kterou mohli být doma všichni hrdí. Organizace však míří na samotný vrchol a kolem Mathieu "ZywOo" Herbauta chce postavit jen to nejlepší. Pokud do sebe všechno správně zapadne, všechny pochybnosti budou zameteny pod koberec.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.