Přejít k hlavnímu obsahu

Hiro znovu míří do zahraničí! Zvládne ho Dynamo Eclot před startem domácí ligy nahradit?

30. 12. 2021 | 20:05 League of Legends Přestup
Po svém prvním angažmá v zahraničí se Hiro rozhodl vrátit zpátky do Česka, kde hájil několik měsíců barvy týmu Dynamo Eclot. Ovšem když už se zdálo, že DNE mohou zabojovat o postup do European Masters, tak přichází změny. Hiro společně s trenérem Zizouem odcházejí a vicemistry české republiky v LoL čeká těžký úkol – najít náhradu do začátku Mastercard Hitpoint Masters.
Hiro + Zizou
Hiro + Zizou
Zdroj: Dynamo Eclot

Není to tak dávno, co se Hiro vrátil ze svého prvního většího angažmá v zahraničí. Od května do srpna letošního roku působil v italském celku Mkers, se kterým bojoval v lize PG Nationals. Bohužel se zde nedočkal úspěchu, když během čtrnácti zápasů zvládl se svým týmem vyhrát pouze jeden. Po téhle zkušenosti přišla logická změna a Hiro s novými zkušenostmi zavítal zpátky do Česka, konkrétně do solidně vypadající sestavy Dynamo Eclot. S tou dokázal získat druhé místo na MSR, kde nestačili na eSubu. Pár týdnů později je čekal rematch, tentokrát v rámci semifinále Guseppe MČR. Tahle série se zapsala do historie domácí League of Legends scény poté, co Dynamo Eclot zvládlo obrátit sérii a poprvé v historii poslali legendární tým eSuba domů ještě před hlavním finále.

Zde bohužel nestačili na rozjeté SINNERS, ale další stříbrná medaile ukazovala potenciál, se kterým by se DNE mohli vrhnout do dvanácté sezóny League of Legends. Ještě více tyhle domněnky potvrdilo třetí místo z Hitpoint Winter a eLEAGUE Winter Cup. Jenomže nic netrvá věčně. Hiro se rozhoduje před začátkem jarního splitu měnit působiště a odchází do týmu Zeta Gaming, působícího ve druhé španělské lize. Kromě zkušeného marksmana Dynamo Eclot opouští také hlavní trenér Zizou. Oběma přejeme hodně štěstí do budoucna.

Štítky: Hiro, Dynamo Eclot, Zizou
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.