Přejít k hlavnímu obsahu

TikTok má nejlepší algoritmus a je nejvýhodnější pro tvůrce, říká Opat04

1. 1. 2022 | 15:33 Zajímavost
Když v normální konverzaci přijdou na řadu sociální sítě, názory jsou různé. Někdo říká, že na nich není, nepoužívá je a nechápe je, někdo zase, že na nich tráví nezdravé množství hodin. Co se ale Instagramu, TikToku, Facebooku a dalším nedá upřít, jsou neomezené možnosti. Ve vyjádření na Facebooku se o svůj názor na TikTok podělil Dan Legenda, alias Opat04.
Opat04
Opat04
Zdroj: Twitch,com/Opat04

Není to tak dlouho, co vyšel žebříček nejpoužívanějších stránek roku 2021. K překvapení všech, první příčky neovládl Google.com, ale nástupce Wine, TikTok. Google, Facebook a stránky Microsoftu se objevily na druhém, třetím a čtvrtém místě. Streamer a bývalý hráč Hearthstone, Petr "Czechcloud" Žalud své komunitě na Facebooku položil otázku. 

Vzhledem k tomu, že se v posledním týdnu stal Tiktok nejpoužívanější stránkou na internetu na světě, používáte ho?
V případě, že ano, jaký obsah tam hledáte?

Jedním z řad komentujících, kteří vyjádřili svůj názor, byl i bývalý Twitch streamer Dan Legenda, alias Opat0, který letos dostal svůj sedmý ban na Twitchi. Podle Opata má TikTok absolutně nejlepší algoritmus, což je důvod, proč je na prvním místě. Dále také to, že si je možné najít, co přesně chce uživatel sledovat, protože algoritmus počítá i dobu sledování a další věci.

Tiktok se krásně dokáže přetransformovat přesně do obsahu, co ti vyhovuje, díky tomu, že jsou videa extrémně krátká a tvůrců tam je X ze všech koutů světa.

Celé Opatovo vyjádření je dostupné v Czechcloudově příspěvku na jeho Facebooku. Za nás je TikTok jistě užitečnou a hodně používanou sítí. Tak, jako na Instagramu a dalších, lze nalézt pro děti (ale i dospělé) nevhodná videa, mezi nimi třeba lekačky (tzv. jumpscary), nebo smrt někoho na videu. Uvidíme, kam se TikTok za další rok posune.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.