Přejít k hlavnímu obsahu

Sledovanost Twitche se za letošní rok zvýšila o 45 %

31. 12. 2021 | 18:42 Twitch
Platforma Twitch i nadále zůstává jednou z nejoblíbenějších na celém světě. To ukazují i nejnovější statistiky, které potvrzují, že sledovanost stoupá.
Sledovanost Twitche se za letošní rok zvýšila o 45 %
Sledovanost Twitche se za letošní rok zvýšila o 45 %
Zdroj: Wikimedia

Twitch se v průběhu let vypracoval na jednu z nejznámějších značek, co se týče online streamingu. Řadě známých streamerů dopomohl k tomu, kde se dnes nachází a že je denně sledují miliony fanoušků. Zdá se, že oblíbenost Twitche roste, svůj podíl na tom může mít i koronavirová pandemie, která mnoho lidí přiměla k tomu trávit většinu svého času doma. Nové statistiky tento rostoucí trend potvrzují. Data pochází od Rainmaker.gg. Sledovanost Twitche za rok 2021 vzrostla o celých 45 %. Uživatelé „nasledovali“ kolem 24 miliard hodin, tedy neuvěřitelnou miliardu dnů!

Nejsledovanější hrou na Twitchi se stalo Grand Theft Auto 5 – hra si získala 2,1 miliardy zhlédnutí, což je nárůst o celých 175 % oproti minulému roku. Na druhém místě se umístilo League of Legends s 1,8 miliardou zhlédnutí. Nárůst byl tentokrát menší, „pouhých“ 28,5 %. Bronzovou příčku získal Fortnite.  

Uvedené hodnoty jsou závratné, nejsou ale nijak překvapující, když přihlédneme k tomu, že Twitch je jedničkou mezi platformami umožňujícími online streaming. Má samozřejmě i své konkurenty, kteří mu však na paty zatím nešlapou. Takový Facebook Gaming letos zaznamenal nárůst o 47 % a celkem diváci „nasledovali“ 5,3 miliardy hodin. Oproti Twitchi je to tedy „nic moc“, ale i tak jsou to působivá čísla. 

Twitch během roku 2021 čelil různým kontroverzím a skandálům, s nimiž se mu dařilo potýkat hůře i lépe. Na sledovanosti se to ale očividně neodrazilo a diváci se na platformu i nadále vrací. Uvidíme, jak se platformám bude dařit v roce 2022.   

Zdroj: GameRant