Přejít k hlavnímu obsahu

Chyba v nastavení dává hráčům neskutečnou výhodu

5. 1. 2022 | 12:30 Fortnite Zajímavost
Vizualizace zvukových efektů ve Fortnite je možnost, kterou si hráči mohou povolit ve svém nastavení zvuku. Stačí otevřít postranní panel, kliknout na ikonu nastavení a přejít na zvuk. Odtud mohou hráči zapnout nebo vypnout možnost Visualize Sound Effects.
Vizuály
Vizuály
Zdroj: Sportskeeda

Hráči tuto možnost už nějakou dobu používají, aby získali vizuální vodítka o krocích svých protivníků, palbě na dálku, vozidlech a truhlách.

Nicméně ve Fortnite Chapter 3 je tato funkce tak rozbitá, že může téměř každého hráče přivést k vítězství. Původně byly vizuální zvukové efekty ve hře hlavně na pomoc neslyšícím hráčům nebo hráčům se sluchovými problémy. Brzy se však tyto efekty staly oblíbenými i u příležitostných hráčů. Hráči mohou totiž detekovat výstřely, truhlu a dokonce i hráče na mnohem větší vzdálenosti. Lze například snadno získat zvuky rebootu ze vzdálenosti téměř 200 metrů. 

Vizuální zvuk je dokonce tak rozbitý, že vizuální podněty jsou nyní výkonnější než kdy dříve. Jednou z hlavních výhod je, oproti dřívější kapitole, že již nebrání hráčům v žádném běžném zvuku ve hře. Dříve existovala omezení při povolování 3D zvuku pro uživatele vizuálních efektů, což bylo nově odstraněno. Nyní mohou hráči mít aktivované jak plné 3D audio tak i vizuální zvukové efekty současně bez jakéhokoliv omezení.

Společnost Epic Games ohledně této funkce pro nás zatím nemá žádné informace, ale dokud nebude opravena v aktualizaci, hráči si s ní určitě užijí na maximum.
 

Štítky: Fortnite
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.