Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Sajator (#10)

5. 1. 2022 | 20:00 League of Legends Žebříček
Je to tady, znovu se po roce podíváme na ty nejlepší domácí hráče League of Legends a krátce si s nimi promluvíme o jejich pohledu na předešlou sezónu. Jako první začínáme u midaře Jana “Sajator” Zítka, který hájí barvy týmu eSuba. Celkově se pro něj jednalo o důležitý rok vzhledem k tomu, že patří k mladší generaci hráčů, pro kterou je klíčové udělat si dobré jméno co nejdříve.
Rozhovor se Sajatorem
Rozhovor se Sajatorem
Zdroj: PLAYzone

Jedenáctá sezóna League of Legends je už nějakou dobu za námi a ty jsi patřil k největším hvězdám domácí scény. Jaké jsou pocity po takovém roce a co to pro tebe všechen tenhle úspěch znamená?

Po roce 2021 mám dost dobré pocity, byl to hodně dobrý rok pro mou hráčskou karieru a myslím si, že by rok 2022 mohl být ještě lepší. Úspěchy pro mě znamenají dost a hlavně mi to dává motivaci se furt posouvat dál.

V nejlepších deseti hráčích za rok 2021 ses umístil na krásném desátém místě mezi českou elitou. Máš na příští rok nějaké speciální ambice, díky kterých bychom tě mohli posunout ještě výše?

Mým hlavním cílem v roce 2022 je dostat se do EU Masters Main stage a vyhrát nějaké hry i tam.

Co byl pro tebe největší úspěch v minulém roce? Vítězství tam bylo hodně, ale co mělo největší význam?

Největší úspěch za minulý rok byly dvě vyhrané Hitpoint ligy ale největší význam pro mě měla nejspíš Sazka Eleague, kde jsme vyhráli 3:2 ve finále proti Entropiqu.

Jak bys zhodnotil celkově 11. sezónu LoL? Seděla ti často měnící se meta, nebo bys uvítal něco jiného?

Za mě to bylo celkem v pohodě meta mi vyhovovala. Nevadilo mi hrát cokoliv, takže já bych nic neměnil.

Když byla ve světě docela zajímavá offseason, tak měl jsi také možnost podívat se třeba do zahraničí? Případně pokud ano, tak co tě udrželo tady v Česku?

No nějaké menší nabídky jsem dostal, ale nemyslím si, že jsem ještě ready ukázat tak dobrý výkon v těch nejlepších ERL ligách, jaký bych si představoval.

Jaké jsou tvé osobní cíle celkově do budoucna? Máš v plánu dotáhnout to třeba do nějaké větší ligy, nebo případně LEC?

Určitě bych se chtěl podívat do větších lig a potom i do LEC, jestli bude ta možnost, ale na to je ještě čas. 

Co bys na závěr vzkázal všem fanouškům?

Já bych chtěl poděkovat všem fanouškům, co mě podporovali v roce 2021 a doufám, že budete pokračovat i v tomhle roce. 

Štítky: Sajator, eSuba
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.