Přejít k hlavnímu obsahu

Activision žaluje hlavního poskytovatele podvodných programů do Warzone

7. 1. 2022 | 15:36 Warzone Zajímavost
Vydavatelská herní společnost Activision se snaží zablokovat dalšího obrovského poskytovatele podvodných programů do her, především pro hru Call of Duty: Warzone. Nově byla podána žaloba proti EngineOwning, jedné z nejplodnějších organizací současnosti.
Activision podává další žalobu
Activision podává další žalobu
Zdroj: Activision

Activision činí další krok k omezení podvodných programů ve hře Call of Duty: Warzone. Čtvrtého ledna byla podána Activisionem žaloba na německého poskytovatele cheatů EngineOwning. Vydavatelská herní společnost také tvrdí, že podvody vydané žalovanou společností způsobily škody milionu dolarů.

Žaloba, kterou společnost podala, uvádí konkrétní jména těch, jenž se podílejí na provozování webových stránek. Zmiňovaný tým lidí vyvíjí podvodné programy nejen pro Warzone, ale také pro další herní tituly, jako například Battlefield nebo Halo Infinite. Podle dostupných informací by měl tým pracovat na dalších podvodných programech pro hru Overwatch.

Není to poprvé, co Activision podnikl právní kroky proti poskytovatelům podvodných programů. 

Podváděcí programy způsobily, že Activision utrpěl masivní a nenapravitelné škody na svém dobrém jménu a pověsti a ztratil značné příjmy. Podle našeho odhadu může taková škoda dosáhnout milionů dolarů,
uvedl hlavní mluvčí společnosti Activision

Vedle škod, které způsobily podvodné programy, je třeba připočíst další dvě částky. Kromě pokrytí právních poplatků Activision také tvrdí, že má nárok na všechny zisky společnosti EngineOwnings, jež přišly v důsledku podvodů souvisejících s Call of Duty. Další částky by se tedy podle Activisionu měly pohybovat kolem stovky tisíců dolarů.

Bohužel pro Activision, žalovaná společnost EngineOwning je bohužel jen jedna z řady velkých poskytovatelů podvodných programů do her. Call of Duty anti-cheat Ricochet na blokování podvodníků však výborně funguje a komunita si ho chválí. K dnešnímu dni byly díky Ricochetu zabanovány až stovky tisíc účtů.

Zpráva cheaterům od Activisionu
Zdroj: dexerto.com
Štítky: activision