Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoid je dvanáctým nejzajímavějším hráčem na světě! Koho všeho svou popularitou předehnal?

7. 1. 2022 | 10:20 League of Legends Žebříček
Příchod nového roku kromě změny číslovky přináší také ohlédnutí za uplynulou sezónou. Dnes se podíváme na statistiky ohledně těch nejzajímavějších League of Legends hráčů. Nechybí klasická jména jako Faker, Showmaker, Khan, Rekkles a mnoho dalších. Ovšem specialitkou je dvanácté místo, kde se umístil český midař Humanoid, který bude nově hájit barvy legendární esportové organizace Fnatic.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Riot Games

List nejvyhledávanějších LoL hráčů od stránky Liquipedia přináší mnoho překvapivých jmen. Nejpopulárnějším hráčem na světě zůstává nadále Faker, ale právě za ním můžeme vidět několik opravdu zajímavých hráčů. Jako první musíme samozřejmě zmínit český úspěch, kterým je dvanácté místo Marka “Humanoid” Brázdy. Ten si v posledních třech letech vybudoval v nejvyšší evropské lize LEC skvělé jméno a ani na mezinárodní úrovni se neztratil, když zvládl konkurovat všem protivníkům, na které zatím ve své kariéře narazil. V nadcházející sezóně se na něj můžeme těšit v barvách týmu Fnatic, tak uvidíme, zda dokáže vyhrát třetí LEC titul v řadě!

Marek "Humanoid" Brázda s LEC trofejí
Marek "Humanoid" Brázda s LEC trofejí
Foto: Riot Games

Dalším zajímavým jménem na tomto seznamu je čtvrtý Carlos "ocelote" Rodríguez Santiago. Ten svou hráčskou kariéru ukončil už před hodně dlouhou dobou, ovšem největší odkaz zanechal v esportu jakožto majitel organizace G2 Esports, která bojuje na nejvyšší úrovni v mnoha herních titulech. Kromě kvalitních hráčů umí Carlos vybrat také skvělé lidi do PR týmu. Právě jemu můžeme částečně děkovat za to, jak dnes fungují esportové organizace na sociálních sítích. Kromě seriózních příspěvků většinou můžeme od G2 Esports (i od Carlose) očekávat ironické, sarkastické a humorně upravené novinky, které této organizaci pomáhají v růstu a získávání nových fanoušků po celém světě.

Carlos "ocelote" Rodríguez Santiago
Carlos "ocelote" Rodríguez Santiago
Foto: LoL Esports

Jako poslední můžeme zmínit hráče, jenž se umístil na dvacáté pozici. Není jím nikdo jiný, než Adam "Adam" Maanane. Tenhle mladý talentovaný topař z Francie hrál ještě před rokem pouze ve francouzské lize LFL, ale během léta se dočkal vysněného “povýšení”, když podepsal smlouvu u týmu Fnatic, který v té době neměl úplně nejlepší formu. Jeho zajímavý playstyle a trochu nekonvenční výběr šampionů mu získal speciálně v jeho domovské zemi velký počet fanoušků. Ti za ním stáli i během kauzy se spoluhráčem Upsetem, po které se rozhodl Fnatic opustit. Ovšem vzhledem k tomu, jak velké jméno si stihl vybudovat, tak tahle scénka na jeho kariéře v nejvyšší evropské lize zas tak moc nezměnila. Už za pár dní se můžeme těšit na jeho premiéru v barvách Team BDS. Zda dokáže dosáhnout ještě většího úspěchu než ve Fnatic, to už zůstává ve hvězdách.

Adam "Adam" Maanane
Adam "Adam" Maanane
Foto: LoL Esports Flickr

Na konec je potřeba říct, že dvacítka nejpopulárnějších hráčů vypadá opravdu zajímavě. Do dalších let ale můžeme s příchodem nové generace očekávat výrazně větší změny. Například korejského topaře s přezdívkou Khan už možná nikdy na takovém listu neuvidíme, vzhledem k tomu, že jej čeká povinná vojenská služba. Chybí podle vás někdo na tomto seznamu?

TOP 20 nevyhledávanějších hráčů za rok 2021!
TOP 20 nevyhledávanějších hráčů za rok 2021!
Foto: Liquipedia.net
Štítky: Humanoid, fnatic, Adam
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.