Přejít k hlavnímu obsahu

Max Verstappen si společně s českým kolegou Michalem Šmídlem zajede virtuální 24h Le Mans!

8. 1. 2022 | 08:40 Preview
Jeden z nejvíce talentovaných jezdců F1, čerstvý mistr světa, který dokázal porazit Lewisa Hamiltona a v srdci je přesto nadále hráčem – tak bychom mohli popsat Maxe Verstappena. Ovšem kromě toho, že je hvězdou v F1, tak je zarytý fanoušek motorsportu jako celku a všeho okolo. Na tomto seznamu bychom našli samozřejmě také simracing, kde úřadující mistr světa ve svém volném čase trénuje a zlepšuje své schopnosti. Nyní ho čeká 24 hodin Le Mans a bude u toho také české zastoupení v podobě MIchala Šmídla.
Max Verstappen
Max Verstappen
Zdroj: Getty Images / Red Bull Content Pool

Většina hvězd z formule 1 si momentálně užívá pauzu po jedné z nejvíce dramatických sezón, jaké jsme kdy měli možnost vidět. To neplatí pro nejnovějšího mistra světa Maxe Verstappena, který je proslulý tím, že velkou část svého volného času tráví za počítačem a speciálně u simracingu. Příští týden, v pátek a sobotu, se konečně dočkáme jeho dalšího většího vystoupení, když s týmem Redline pojede o titul 24 hodinovky Le Mans. Navíc u toho nebude chybět ani české zastoupení. V druhém týmovém monopostu pojede Michal Šmídl.

Ten k sobě bude mít trojici dalších jezdců, se kterými se bude střídat. Za zmínku z této posádky stojí například Felipe Drugovich a Oliver Rowland. První zmíněný patří k jedněm z talentů, kteří momentálně působí ve formuli 2. Naopak druhý zmíněný má svou juniorskou kariéru už nějakou tu dobu za sebou a dnes bojuje ve formuli E. Jak se našemu českému zástupci bude dařit ve společnosti takových hvězd, je momentálně těžké předpovídat, ale talent na reálných okruzích není ve světě simracingu zas tak důležitý. Sám Max Verstappen ve svém nedávném rozhovoru prozradil, že pro skutečné jezdce je příprava u simulátorů docela dobrým přídavkem, protože právě jejich virtuální kolegové znají spoustu triků, které se můžou hodit i v realitě. Kromě toho bere simracing za skvělý trénink a možnost, jak se udržet ve formě. 

Kvalifikace na 24 hodin Le Mans začínají v pátek 14. ledna od 19:00 a závod samotný bude probíhat v sobotu od 14:00. Celý průběh můžete sledovat živě na YouTube kanále TraxionGG. Neváhejte a přijďte podpořit ať už Michala Šmídla, nebo zbytek jeho týmu v čele s Maxem Verstappenem. Team Redline očekává výhru, takže můžeme očekávat parádní show!

24h Le Mans
24h Le Mans
Foto: oficiální pozvánka
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.