Přejít k hlavnímu obsahu

Účastníci loňského MČR mění barvy. Do jaké organizace si to SMK- a spol. namíří?

10. 1. 2022 | 11:58 Counter-Strike 2 Přestup
Spící scéna se pomalu probouzí ze zimního spánku. Domácí soutěže se pomalu začínají blížit, proto je ideální čas ladit soupisky pro rok 2022. Oficiálních informací jsme se zatím nedočkali na žádné adrese, tedy až do včerejšího večera, kdy se GLORE rozloučili se svojí CS:GO sekcí. Hráči se zřejmě rozhodli pokračovat pospolu, oblékat ale budou jiné dresy.
GLORE na Vodafone MČR 2021
GLORE na Vodafone MČR 2021
Zdroj: sociální sítě týmu

Příběh GLORE byl jedním z těch nejkrásnějších, které napsal uplynulý rok. Mladá sestava reprezentující vysokou školu se kvalifikovala do 2. Tipsport COOL ligy, okamžitě zamířila mezi elitu a vše dotáhla postupem na Vodafone MČR v počítačových hrách. Podceňování hráči si získávali respekt a v letošní sezóně se s nimi už bude počítat s jako rovnocennými soupeři. Zvykat si však budeme muset na to, že již nebudou hrát pod křídly GLORE. Mladá organizace včera večer na svých sociálních sítích oznámila, že se rozcházejí její cesty s hráči, které jsou nazývány jako legendy týmu. Nutno říci, že zcela právem.

Jak ale ve vyjádření zní, samotní hráči se rozhodli pokračovat pod jinými barvami. Není ale stoprocentně jasné, v jakém složení to bude, protože dresy mohou oblékat různé a nepokračovat pospolu. Bylo by ale opravdu hezké, kdyby přišla maximálně dílčí změna a kluci pokračovali v rozdělané práci nadále bok po boku. Polemizovat tedy kromě toho, jestli přišla nějaká personální změna nebo ne, protože například Samuel 'SMK-' Kellner byl na trhu určitě vysoce žádaným zbožím, můžeme o novém angažmá celé sestavy.

V mezisezónním období plném změn jsme se z mnoha organizací zatím nedočkali oficiálních prohlášení, jak to s nimi bude v novém roce. Spekulace jsou tedy o to složitější. Ze známých jmen se jako nová adresa nabízí například Semtex.Brute, kteří by mohli s kompletně jiným týmem dychtit po restartu na poli CS:GO. Nebo se někomu jinému rozpadla sekce a tímto si našli náhradu? Případně může jít o organizaci, která již delší čas vyhlížela nové reprezentanty – jako například Inside Games, kteří jsou stále aktivní, ale na CS:GO scéně je poslední rok a půl reprezentovala pouze akademie? Na odpovědi však bohužel musíme ještě počkat.

Bývalý CS:GO tým GLORE:

 Česká republika Tamer 'Shinkyy' Ghariba
 Slovensko Samuel 'SMK-' Kellner
 Slovensko Martin 'StuFF' Opatovský
 Česká republika Jakub 'cr1nged' Křízek
 Slovensko Peter 'naturaL' Turčan

Zdroj: @glorecz
Štítky: GLORE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.