Přejít k hlavnímu obsahu

Big Shock! COOL Pohár směřuje díky T9Lakymu do Plzně. Jak vypadalo celé play-off?

10. 1. 2022 | 13:16 EA SPORTS FC 24 Turnaj
První velký turnaj roku 2022 je za námi a trofej z Big Shock! FIFA COOL Poháru směřuje do klubu FC Viktoria Plzeň. Postaral se o to Lukáš “T9Laky” Pour, pro kterého se jedná po dlouhé době o kvalitní úspěch a perfektní začátek nového roku. Na druhém místě se umístila další hvězda domácí scény, zástupce Sampi.Tipsport Dominik “Seron” Čermák.
Pohár si odnáší T9Laky!
Pohár si odnáší T9Laky!
Zdroj: PLAYzone

Po prvním dni hlavní části Big Shock! FIFA COOL Poháru zůstalo ve hře osm nejlepších hráčů, kteří se během včerejšího odpoledne utkali o prestižní pohár a také prize pool ve výši 40 000 Kč. Jen těžko se dalo předvídat, kdo by mohl být největším favoritem, ale přesto se tak nějak očekávalo, že se bude dařit Seronovi, oblibenci fanoušků domácí FIFA scény Emericksonovi a zkušenému T9Lakymu. Rovněž jsme nemohli zapomínat na Kobbyho a Kubajze, ovšem ani jeden sešívaný se do finále nepodíval. Po dramatickém a lehce kontroverzním semifinálovém zápase se stal prvním postupujícím do hlavního finále Seron, když po dvou zápasech udolal Emericksona 3:2. Celý zápas zlomila v prodloužení druhé hry červená karta, kterou na straně Emericksona dostal Marquinhos. Jednalo se o velmi přísné vyloučení a nepochybně zvrátilo osud celé série.

Z druhého semifinále postoupil T9Laky poté, co si zvládl ve dvou hrách poradit s Kobbym 6:4. Zástupce Slavie bohužel nezvládl první zápas a právě to ho dostalo do těžké situace. Nicméně nás čekalo finále Seron vs. T9Laky. Oproti světové scéně, kde se hraje klasická BO2 série a skóre se ze zápasů sčítá, tak u nás jsme mohli vidět BO3, kde nezáleží na ničem jiném, než zda hráč vyhrál, nebo prohrál. Nakonec byl tím lepším hráčem Laky a po dvou jednoznačných zápasech si odnesl parádní výhru a v neposlední řadě také nádherný pohár pro vítěze. 

Velká gratulace tedy směřuje Lakymu a všechna čest Seronovi za předvedený výkon v celém turnaji, opravdu ukázal, že je bojovník a nikdy se nevzdává!

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.