Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč Twisten je blízko prvnímu velkému turnaji roku!

13. 1. 2022 | 09:48 VALORANT Reportáž
VALORANT Champions Tour započala první kvalifikací na úvodní turnaj sezóny. Ze síta 256 týmů se k postupu mohla prostřílet jen nejlepší čtveřice, v závěrečných kolech jsme i přesto měli celou řadu českých zástupců. Postup do další fáze si nakonec vybojoval jeden z nich.
BIG
BIG
Zdroj: A1 Esports

Hlavními pilíři druhé sezóny VALORANT Champions Tour opět budou mezinárodní turnaje zvané Masters. Cesta na ně povede přes regionální turnaje Challengers, ten první pro náš region bude na programu od konce února. Celkem se jej zúčastní 12 týmů, známé jsou v tuto chvíli pouze 4. Přímé pozvánky si totiž vysloužili účastníci světového šampionátu, mezi kterými nechybí ani Fnatic s naším Martinem 'Magnum' Peňkovem. Tím se ale výčet našich zástupců zastavit nemusí, protože o zbytek slotů se bude hrát v kvalifikační cestě, která již započala prvním otevřeným turnajem. Celkem se do něj zapojilo 256 týmů.

Open Qualifier trval tři dny, po prvních dvou přežila pouze šestnáctka nejlepších, která ukrývala celkem osm českých hráčů. S týmem BIG se dařilo Karlu 'Twisten' Ašenbrenerovi, o první úspěch bojoval Štěpán 'Ambi' Beránek s týmem Case Esports, stejně jako Ladislav 'Sacake' Sachr s KOI a kompletně český tým Straight outta retirement. Poslední dva jmenovaní se v osmifinále bohužel potkali, ani vítěz Sacake ale nepostoupil, protože následně nestačil na Team Vitality. Ve druhém českém duelu pro změnu Twisten uspěl proti Ambimu, jen s tím rozdílem, že BIG dokázali porazit LDN UTD a postup dále si skutečně vybojovali!

Co tedy na 18letého českého ostrostřelce nyní čeká? Do uzavřené kvalifikace byla pozvána čtveřice týmů, kterou doplnila právě čtverka z otevřené části. Celkem si těchto osm celků ode dneška do soboty zahraje o dva postupové sloty do samotného turnaje EMEA Challengers, který bude vyvrcholením celého tohoto snažení. Formátem uzavřené kvalifikace je Double Elimination pavouk, kde je potřeba zvítězit třikrát (skrze WB) nebo čtyřikrát (skrze LB). Za největším favorita jsou samozřejmě G2 Esports, bitva to však bude otevřená a BIG, v čele s velezkušeným kapitánem Fatih 'gob b' Dayikem se jistě porvou o úspěch.

První zápas je na programu již dnes večer, soupeřem BIG bude od 18 hodin tým Alliance. Hned po dohrání se uskuteční ještě jedna BO3 série, konkrétně proti vítězi či poraženému z duelu G2 vs. Vitality. Další pokračování bude na programu zítra, tak nezapomeňte fandit, aby se to týkalo i našeho Twistena!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.