Přejít k hlavnímu obsahu

Začíná liga LEC, první střet českých hvězd Carzzyho a Humanoida je tu!

14. 1. 2022 | 10:20 League of Legends Preview
Dlouhá zimní přestávka je za námi a můžeme se znovu těšit na to nejlepší League of Legends, jaké může Evropa nabídnout. Během offseason změnilo mnoho hráčů působiště a jinak tomu nebylo ani v případě MAD Lions, odkud odešli jak Carzzy do týmu Vitality, tak i Humanoid do Fnatic. Navíc na střet dvou českých hvězd nebudeme muset čekat dlouho, protože na sebe narazí už v sobotu od 21:00. V preview se ale zaměříme na samotný úvodní hrací den.
Carzzy
Carzzy
Zdroj: LoLesports

Je na čase se vrátit zpátky k nejvyšší evropské lize LEC. Po zajímavé offseason nás čeká mnoho napínavých zápasů. Jako první budeme moct od 18:00 sledovat souboj Team Vitality proti MAD Lions. Velká změna pro české fanoušky přichází už v tomto zápase, protože marksman Matyáš “Carzzy” Orság změnil přes zimu působiště a bude členem nového “supertýmu”, který vznikl v organizaci Vitality. Po jeho boku budeme moct sledovat další hvězdy, jako je například Luka “Perkz” Perković a Oskar “Selfmade” Boderek.

Pro dalšího českého zástupce Marka “Humanoida” Brázdu se bude rovněž jednat o premiéru v novém působišti, v legendární organizaci Fnatic. Jejich první zápas proti týmu BDS je na programu na závěr prvního dne. Tady ovšem list domácích hráčů samozřejmě nekončí. Patrika “Patrik” Jírů čeká úvodní zápas sezóny proti zbrusu nové sestavě G2 Esports. Zda se dokáže Excel Esports poprat s tímhle týmem mladých hvězd, to se dozvíme přibližně okolo 20:00. Jako posledního je potřeba zmínit slovenského AD carry hráče Matúše “Neon” Jakubčíka. Ten se po rozpadu Schalke musel poohlédnout po novém působišti, kterým se nakonec stal tým Misfits Gaming. Jejich první zápas je naplánovaný na 21:00, kdy vyzvou hladové Astralis.

Pátek 14. ledna:

Sobota 15. ledna:

Neděle 16. ledna:

Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.