Přejít k hlavnímu obsahu

Sezóna začíná příští týden, české a slovenské týmy čeká pořádná porce zápasů

14. 1. 2022 | 14:12 Counter-Strike 2 Preview
Domácí špička již potvrdila své sestavy pro novou sezónu, a tak je na čase se pustit do prvních velkých turnajů. eSuba a Dynamo Eclot dohráli BACK TO BACK turnaj z přelomu roku, i další týmy se však nyní zapojí do několika zajímavých soutěží, které startují příští týden. Pojďme si je tedy projít a nastínit, co nás v následujících týdnech čeká. Bude toho totiž spoustu. Ke všem turnajům se navíc snažíme zajistit práva na vysílání zápasů českých a slovenských zástupců, nezapomeňte tak sledovat náš web a sociální sítě, aby vám žádný případný přenos neunikl.
ENTERPRISE esports
ENTERPRISE esports
Zdroj: PLAYzone / MČR

Malta Vibes Knockout Series #5

Největší zastoupení budeme mít v pátém pokračování série od Eden Esports. Další turnaj Malta Vibes odstartuje v pondělí 17. ledna a v boji o 50 tisíc dolarů budeme mít čtyři české nebo slovenské zástupce v podobě týmů. SINNERS si jako jediní vysloužili přímou pozvánku do TOP 16, všichni ostatní vstoupí do bojů hned v prvních dnech. Jak už u Malta Vibes bývá zvykem, formátem je Single Elimination, takže jedna prohra znamená konečnou. Například ENTERPRISE už ale dokázali v minulých případech projít několik kol, tak doufejme, že na to naváží i tentokrát. Kromě nich a SINNERS budou usilovat o o úspěch také hráči Dynama Eclot a Entropiq Prague. Jejich soupeři už jsou známí, ale přesný datum a čas zatím ne.

Rozpis zápasů v 1. kole:

Pinnacle Winter Series #1

Ve druhém případě se dostáváme do nové série turnajů od Relog Media. První soutěž Pinnacle Winter Series bude hostit dva domácí týmy a dva slovenské střelce v mezinárodních sestavách. Do swissu v pondělí vstoupí eSuba, ENTERPRISE a také Martin 'STYKO' Styk i Patrik 'Zero' Žúdel. Ti se navíc postaví tváří v tvářích. Vzhledem ke zvolenému formátu je potřeba zvítězit třikrát z pěti kol. Stále navíc nejsou kompletní pozvánky do pokročilejších fází, takže není vyloučené, že by se do akce mohli dostat také SINNERS.

Rozpis zápasů v 1. kole:

Thunderpick Bitcoin Series

V esportu už se dávno nehraje jen o peníze, ale také o kryptoměny. Přesně tohle bude případ turnaje Thunderpick Bitcoin Series, který rovněž startuje v pondělí 17. ledna. Do boje o 1,2 bitcoinu (s garancí prize poolu minimálně 75 000 $ pro TOP 8) vstoupí jako první eSuba, která bude až do středy bojovat v uzavřené kvalifikaci o poslední slot v hlavním swissu. Ten vypukne o týden později a zapojí se do něj také SINNERS a ENTERPRISE. Celý turnaj poběží až do března, takže bude nejdéle trvající ze všech zmíněných.

Přehled našich týmů:

Elisa Invitational Winter

Dostáváme se do finiše našeho přehledu, ale jedna věc se nadále nemění. Opět se budeme bavit o týmu ENTERPRISE. Ten po příchodu Dominika 'NIO' Maxiana čeká opravdu několik těžkých zápasů, které novou posilu dokonale prověří, ačkoliv do EP přišla teprve nedávno. ENTERPRISE si účast v hlavním swissu vybojovali na konci minulého roku, mezi šestnácti účastníky ale nechybí ani pozvaná smetánka, mezi kterou najdeme také Entropiq. Hlavní motivací všech účastníků bude možnost postoupit na velkolepé LAN finále.

Rozpis zápasů v 1. kole:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.