Přejít k hlavnímu obsahu

To je jízda! Český hráč Twisten je jedinou výhru od prvního velkého turnaje sezóny

15. 1. 2022 | 08:42 VALORANT Reportáž
VALORANT Champions Tour započala první kvalifikací na úvodní turnaj sezóny. Ze síta 256 týmů se do uzavřené kvalifikace mohla dostat jen nejlepší čtveřice, v závěrečných kolech jsme i přesto měli celou řadu českých zástupců. Postup do další fáze si nakonec vybojoval jeden z nich, který již několikátým dnem bojuje o účast na prvním velkém turnaji sezóny a v tento moment jej od dalšího postupu dělí jediná výhra!
Twisten
Twisten
Zdroj: sociální sítě hráče

Hlavními pilíři druhé VCT sezóny budou opět mezinárodní turnaje zvané Masters. Cesta na ně vede přes regionální turnaje Challengers, kvalifikace na ten první jsou již v plném proudu. Jediné přímé pozvánky si vysloužili účastníci světového šampionátu, mezi kterými nechybí ani Fnatic s Martinem 'Magnum' Peňkovem. Tím se ale výčet našich zástupců zastavit nemusí, protože o další sloty bojovali v pokročilých fázích otevřené kvalifikace Štěpán 'Ambi' Beránek s týmem Case Esports, Ladislav 'Sacake' Sachr s KOI a kompletně českou sestavu Straight outta retirement. A také Karel 'Twisten' Ašenbrener s týmem BIG.

Twistenův mezinárodní celek si dokázal poradit třeba právě s Ambiho španělským týmem a 18letý ostrostřelec a bývalý reprezenta eSuby se nakonec stal jediným českým zástupcem, který to dotáhl do uzavřené kvalifikace. Tam byla vedle kvalifikovaného kvarteta pozvána čtveřice týmů a celá osmička již několikátým dnem bojuje v Double Elimination bracketu o dva postupové sloty do EMEA Challengers.

V prvním zápase se BIG postavili týmu Alliance. Úvodní mapu Breeze zvládl Twistenův tým v prodloužení, soupeř ale na Iceboxu srovnal. Ascent ale opět patřil BIG a postup byl tedy na světě. Ve 2. kole se dalo očekávat, že by se BIG měli potkat s favorizovaným týmem G2 Esports, ten ale nestačil na Vitality. Také ve druhém případě se začalo mapou Breeze a opět se šlo do prodloužení, Twistenovi a spol. to ale nevyšlo a soupeř šel do vedení. Těsným rozdílem se BIG podařilo vyhrát Bind, ale prodloužení rozhodující mapy Split šlo opět do rukou soupeře. V pátek tedy na BIG čekalo pokračování ve spodním pavouku, kde už zaváhat nemohou. Jejich soupeřem byl tým TENSTAR, a jako další ten lepší ze dvojice Rebels Gaming / Alliance.

Jak všichni doufali, tak zápas proti TENSTAR bylo přesně něco, co BIG potřebovali. Svého anglického soupeře zcela jednoznačně přehráli na mapách Haven a Bind a vybojovali si postup do třetího kola pavouka poražených. Po její sérii výher se podruhé v turnaji znovu utkali s Alliancí, kde se tentokrát začalo mapou Bind a soupeřovi tento risk vyšel. Oproti prvnímu vzájemnému střetnutí ale BIG na druhý pokus zase lépe vyšel Icebox a opět jsme se dostali na rozhodující Ascent, který byl opět v režii Twistenova týmu. BIG se tímto dostávají do finále LB, kde si v sobotu odpočinou a budou čekat na poraženého z dvojice finalistů WB, Team Vitality vs. Guild Esports. Rozhodující duel o postup na EMEA Challengers proběhne v neděli od 17:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.