Přejít k hlavnímu obsahu

První den LEC je za námi! Humanoid s Neonem vstupují do nové sezóny vítězně

15. 1. 2022 | 10:02 League of Legends Reportáž
Během prvního hracího dne nejvyšší evropské ligy LEC jsme měli možnost sledovat naprosto parádní hry, které jsme vzhledem k velkému množství přestupů v offseason očekávali. V lize máme letos čtyři hráče z Česka a Slovenska. Ve Fnatic midaře Humanoida, v barvách supertýmu Vitality se jedná o Carzzyho, Excel se snaží táhnout dopředu Patrik a Neon hraje v Misfits.
Fnatic s Humanodem vítězí v prvním zápase LEC!
Fnatic s Humanodem vítězí v prvním zápase LEC!
Zdroj: PLAYzone

Úvodní zápas nové sezóny měli na starost hráči týmů MAD Lions a Vitality. Právě o Vitality se vzhledem k nabité sestavě mluvilo jako o “supertýmu”. Každopádně první zápas nám spíše potvrdil, že se pětice hráčů v černo-žlutých barvách zatím hledá. Matyáš “Carzzy” Orság měl na svém Jhinovi docela tichou, přesto kvalitní hru. Ovšem on samotný na výhru nestačil, když zbytek týmu dostal na plné čáře přejeto. Do druhého zápasu proti Fnatic tak mohou být potenciálně nervózní, protože jít se skóre 0-2 do třetího dne nezní úplně nejlépe.

Když už jsme zmínili Fnatic, tak i jejich zápas proti Team BDS byl pro české fanoušky zajímavý, vzhledem k tomu, že barvy legendární organizace hájí ve dvanácté sezóně LoL Marek “Humanoid” Brázda. Ten zvládl zachovat chladnou hlavu i přes to všechno, co na něj BDS měli přichystané. Samozřejmě by k této výhře nedošlo bez zbytku týmu. Speciální support Hylissang vypadal na Rakanovi naprosto parádně. Jak už jsme avizovali, tak dnes večer nás čeká duel Team Vitality vs. Fnatic, kde na sebe poprvé v LEC narazí Humanoid a Carzzy. Po prvním dni se dá favorizovat Fnatic, ale sestavu Vitality nelze podcenit. Jedná se o závěrečný zápas dne, který by měl začít ve 21:00.

Patrika společně s týmem Excel Esports čekal těžký úkol – porazit G2 Esports. V zimě sice hlavní sestavu této organizace opustila trojice hráčů, přišla ale vlna nové generace, která pomohla tým oživit a speciálně z botlinky Flakked - Targamas šel strach. V jejich prvním zápase jsme neviděli nic extra zajímavého, protože Targamas nehrál žádný ze svých ikonických picků, nýbrž byl posazen na Lulu. Ta se rozhodně hodila, když k rozhodnutí celé hry záviselo na souboji smitů ve 41. minutě u Elder draka, kterého zvládl pro svůj tým ulovit Jankos. Patrik neměl špatnou hru, ale určitě je do dalších zápasů co zlepšovat.

Naopak slovenský marksman Neon se během svého návratu do Misfits Gaming rozhodně bavil. Na Jhinovi vypadal dobře, ale jeho tým dělal menší chyby. Ty byly nakonec během jediné akce zapomenuty, když přišel parádní odchyt na Kobbeho s jeho Jinx, která měla Astralis dotáhnout k vítězství. Druhý den LEC startuje v 17:00 zápasem mezi Rogue a právě Misfits Gaming. Dokáže Neon vyhrát i druhou LEC hru v letošním roce?

Sobota 15. ledna:

Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.