Přejít k hlavnímu obsahu

Asmongold se opřel do "podělaných" mobilních her. Bez svého souhlasu se objevil v jedné z reklam

16. 1. 2022 | 14:50 Twitch
Reakční meta na Twitchi stále roste na popularitě a jak to tak vypadá, začíná se toho využívat i mimo platformu. Oblíbený streamer Asmongold si na svém Twitteru vtipně rýpnul do společností, které k prodeji svých mobilních her bez svolení využívají reklamy, kde figurují známí streameři vytržení z kontextu.
Asmongold se nevědomky objevil v reklamě
Asmongold se nevědomky objevil v reklamě
Zdroj: Twitch/Asmongold

Drama a kontroverze ohledně nejrozšířenějšího trendu na Twitchi nabírá každým dnem nových rozměrů. Reakcí při sledování seriálů a pořadů neustále přibývá, což s sebou samozřejmě nese velká rizika. Není tak divu, že se také množí bany a varovná upozornění, ale i spousta otázek kolem současné situace s DMCA. Právě proto, že se tresty zdají být dost náhodné, většina streamerů je ochotna riziko s copyrightem podstoupit – čísla totiž tvrdí, že diváci tento obsah zbožňují.

Tuto příležitost si nenechaly ujít ani společnosti, které se zabývají mobilními hrami. Určitě sami znáte, jak některé reklamy právě na mobilní hry umí být dotěrné a kýčovité. Nyní tyto společnosti do svých už tak nelichotivých reklam začaly přidávat známé streamery a jejich reakce. To by ani tak nevadilo, ale má to háček, a to rovnou dva. Streameři o tom nemají ponětí, a dokonce se nejedná ani o reakci na danou hru.

Jednou z nejnovějších obětí se stal sám Asmongold, jehož klip vytržený z kontextu se objevil v jedné z reklam. Na obrazovce se vesele přehrává hra, zatímco v rohu se objevuje usměvavý Asmongold. Když se o nepříjemnou a kontroverzní zkušenost podělil na Twitteru, začaly se okamžitě objevovat komentáře, které potvrzují, že Asmongold není ani zdaleka jedinou obětí.

Oblíbený streamer nikde nezmínil, jestli proti tomuto přestupku bude podnikat právní kroky. Každopádně na celou situaci upozornil věřejnost – jenom na Twitteru má téměř 600 tisíc followerů a zpráva se rychle rozlétla k dalším streamerům a zasaženým osobnostem. Jestli se však jedná o další z řady podnětů, které donutí Twitch jednat proti této metě, nebo se i nadále nic nezmění, to se teprve dozvíme.

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Asmongold