Přejít k hlavnímu obsahu

Humanoid poráží Carzzyho! Druhý den prvního víkendu LEC je za námi

16. 1. 2022 | 11:15 League of Legends Reportáž
Po novinkách, že se české duo Humanoid – Carzzy bude rozdělovat, se fanoušci museli rozmyslet, ke kterému táboru se přidají. Jedni, kteří budou fandit Fnatic, kde roli midlanera zastává Humanoid, nebo na ty, co budou fandit “supertýmu” Vitality, kde na botu kraluje Carzzy. První vzájemný duel vyšel lépe pro Humanoida poté, co ve hře nedal naprosto nikomu šanci se svou LeBlanc.
Fnatic vítězí nad Vitality!
Fnatic vítězí nad Vitality!
Zdroj: Fnatic

Druhý den LEC je za námi a společně s ním také první české derby mezi Markem “Humanoid” Brázdou a Matyášem “Carzzy” Orságem. Po úvodních zápasech panovala v obou týmech výrazně odlišná nálada. Zatímco Fnatic zvládli bez jakýchkoliv problémů porazit Team BDS, tak Team Vitality nedokázal naplnit očekávání a prohrál proti MAD Lions. Tudíž bylo jasné, že nás čeká velice atraktivní hra, a přesně té jsme se také včera večer dočkali. Vítězně nakonec po nádherném comebacku vyšel z duelu českých hvězd lépe Humanoid, když se svou LeBlanc dokázal dělat problémy celému týmu Vitality. Naopak Carzzy na Jinx neměl v podstatě co dělat, protože šlo o hru, kde záleželo na tom, čí assassin dokázal rychleji zabít některého z hráčů soupeřova týmu.

Kromě tohoto zápasu týdne byly samozřejmě na programu další čtyři duely. Misfits Gaming s Matúšem “Neon” Jakubčíkem na roli AD Carry čekal zápas proti dobře vypadajícím Rogue. Misfits nakonec nestačili na své soupeře a po 35. minutách přišli o svůj nexus. Na Patrika v týmu Excel Esports čekali hladoví BDS, kteří si chtěli po prvním dni napravit náladu. To se jim také povedlo, když po 38 minutách ukončili vyrovnanou hru po jednom dobrém souboji. Dnešním večerem končí úvodní týden LEC a největší otázkou zůstává, zda se dokáže Team Vitality po tak devastujících prohrách vzchopit.

Neděle 16. ledna:

Štítky: Vitality, fnatic, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.