Přejít k hlavnímu obsahu

Přešel na VALORANT, vyhrál velký turnaj a nyní se vrací. Nitr0 opět oblékne dres týmu Liquid

16. 1. 2022 | 12:55 Counter-Strike 2 Přestup
Další návrat do CS:GO je oficiálně tady. Team Liquid u přestavby svého kádru využil možnosti návratu svého dlouholetého kapitána, který zatoužil seknout s Valorantem a vrátit se ke hře svého života. Nedalo by se ani tak říci, že by v konkurenční FPS hře nebyl úspěšný, ba právě naopak, ale srdce ho nejspíše zatáhlo opět k titulu od Valve.
Nitr0
Nitr0
Zdroj: Team Liquid

14. srpna 2020 oficiálně ukončil Nicholas 'nitr0' Cannella svoji CS:GO kariéru. Od začátku podpory CS:GO v organizaci Team Liquid byl jejím hlavním pilířem, spolu s Jonathanem 'EliGE' Jablonowskim hrál bok po boku v podstatě od začátku. Během turbulentních let vyhrál spoustu turnajů a sáhl si i na slavný Intel Grand Slam. Touha po změně jej ale právě od zmíněného data odvála do světa jiného titulu.

Ve Valorantu se nitr0 přidal k týmu 100 Thieves, kde si zahrál po boku dalších bývalých známých CS:GO postav Spencera 'Hiko' Martina a Joshuy 'steel' Nissana. Po měsících tréninku se severoamerická scéna dočkala na konci roku 2020 svého prvního velkého oficiálního turnaje. Soutěž s názvem First Strike 100 Thieves ovládli a v těžké konkurenci prokázali, že jsou na tom opravdu dobře. Vrcholem první sezóny VALORANT Champions Tour pak byl postup na Masters do Berlína, kde sice 100T dokráčeli do semifinále, ale i přesto v celkovém bodování nepostoupili na světový šampionát. Stejný neúspěch nitr0 a spol. zažili také na Last Chance Qualifieru, kde skončili třetí. V týmu následně skončil jak steel, tak i právě nitr0.

V kuloárech okamžitě začaly kolovat spekulace, že zkušený americký kapitán chystá návrat k CS:GO. Když totiž on sám zapnul stream, hrál právě hru, ve které strávil nejdelší část své kariéry. A s kým jiným by měl spojit síly, když ne právě opět s týmem Liquid? Možnost návratu takové ikony se prostě neodmítá. Po nadějném sniperovi Joshuovi 'oSee' Ohmovi a velezkušené legendě Richardu 'shox' Papillonovi tak byl včera přivítán právě i nitr0. S novou trojicí by Team Liquid měl nadále platit za nejlepší severoamerický tým, jak si ale nové složení sedne, aby dokázalo bojovat o medaile na mezinárodním poli, to je zatím ve hvězdách. Dá se však říci, že příchod nitra je určitě krok správným směrem, adaptace by mu dlouho trvat neměla.

Team Liquid CS:GO pro rok 2022:

 Spojené státy americké Jonathan 'EliGE' Jablonowski
 Kanada Keith 'NAF' Markovic
 Spojené státy americké Josh 'oSee' Ohm
 Francie Richard 'shox' Papillon
 Spojené státy americké Nicholas 'nitr0'  Cannella

 Spojené státy americké Eric 'adreN' Hoag – trenér

Štítky: team liquid, nitr0
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.