Přejít k hlavnímu obsahu

LootBoy Esports vítá ve svých řadách českou legendu

18. 1. 2022 | 08:00 Fortnite Přestup
LootBoy Esports přivítal ve svém týmu známého českého kompetitivního Fortnite hráče Davida „Huty“ Köcherta. Jde o mezinárodní tým původně z Německa, ve kterém už se od roku 2019 mihla celá řada zajímavých jmen.
Huty
Huty
Zdroj: LootBoy Esports

Huty není na českém a slovenském profesionálním Fortnite poli žádným nováčkem a jeho jméno je spojeno s česko-slovenskou herní scénou snad odjakživa, ačkoliv jde stále o mladého hráče. Jako svoje herní úspěchy Huty uvádí kvalifikaci na Dreamhack Solo Finals a na FNCS Grand Finals.

Od začátku své profesionální kariéry je převážně spojen s českou nepřekonatelnou profesionální dvojicí, Patrikem „Wraxx“ Dalaverajem a Patrikem „Minny“ Huškem, kdy celou kompetitivní sezonu v režimu trií tvořili převážně spolu. Během turnajů ve formátu v duech odehrál nejvíce turnajů právě s Wraxxem, se kterým tvoří dvojici i v současné době. V průběhu kariéry si zahrál dua i s Minnym, který ale na konci loňského roku oficiálně svoji profesionální karieru ve Fortnite ukončil.

Huty není prvním zástupcem české a slovenské scény, který nás reprezentuje v této zahraniční organizaci. V loňském roce v ní nějaký čas působil i nejlepší slovenský hráč Lukáš „Bubák“ Vajdík. Huty do Lootboy Esports přichází z týmu ENTERPRISE, v němž působil od předloňského roku.

Štítky: Huty, LootBoy Esports
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.