Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Kamilius (#6)

18. 1. 2022 | 20:54 League of Legends Žebříček
Šestým nejlepším hráčem za rok 2021 se v našem žebříčku českých a slovenských hráčů stal support Kamil “Kamilius” Košťál, momentálně hrající za tým GameWard. Dnes nám toho o sobě v rozsáhlém rozhovoru prozradil hodně a pro mnohé nezkušené, nebo začínající hráče přinesl i pár tipů, které se dají během hraní League of Legends využít.
Rozhovor s Kamiliusem
Rozhovor s Kamiliusem
Zdroj: PLAYzone

Na začátek klasická otázka, jak bys zhodnotil svůj minulý rok? Šlo něco udělat jinak?

Minulý rok by som vyhodnotil ako rok, v ktorom som urobil najväčší osobný rozvoj, či už v živote alebo v hre. Veľa som sa naučil. Moc nepremýšľam nad tým, čo som mohol urobiť lepšie, vždy sa niečo nájde. Ja to skôr beriem ako drahocenné skúsenosti a sústredím sa len na prítomnosť a budúcnosť.

Co byl pro tebe v minulém roce největší úspěch? Může to být úplně cokoliv, klidně i nějaký splněný osobní cíl, samozřejmě pokud nějaké máš.

Najväčší úspech bol Prime League Winter Cup. Hrali sme tam veľa BO5 zápasov, bolo to náročné. Vtipné bolo to, že sme vyhrali zimný pohár bez jediného tréningu, pretože hráči mali iné povinnosti (tryouty do iných teamov, atď.) a počas sezóny, kedy sme trénovali, sme nevyhrali.

V jedenácté sezóně LoL byla meta opravdu zvláštní. Co se tobě jako supportovi líbilo ze všeho nejvíce a proč? 

Support meta mi dosť vyhovovala, dobrí boli champovia Nautilus, Rakan, Leona, čo je asi moja najobľúbenejšia trojka. Celkom som ale smutný z toho, že vymazali duoQ a teda nemôžem efektívne trénovať s mojim ADC.

S příchodem nové sezóny do hry přibylo zase pár nových věcí. Kterou z těchto novinek bys nejraději buffnul / nerfnul / deletnul ze hry?

Buff: Pyke
Nerf: všetci assassini a lethality itemy
Delete: Crown of the Shattered Queen item

Když se vrátíme zpátky k tobě, tak jaký byl ten nejlepší support hráč, proti kterému jsi měl možnost si zahrát?

Hmm. Asi na EU Masters, Targamas, momentálne nový support G2 Esports.

Sleduješ ještě domácí LoL scénu? Pokud ano, tak jak bys řekl, že zatím vypadá její vývoj dopředu? Případně neuvažoval jsi někdy nad tím, že by ses zde mohl jedenkrát vrátit v případěm, že by se kvalita ještě více zvedla?

Moc nesledujem našu scénu, iba finále alebo nejaké väčšie zápasy, eventy. Páči sa mi nový Entropiq roster, myslím, že v CZ sa teraz nájde jeden alebo dva tímy, ktoré by na EUM v playine mohli prekvapiť. No myslím, že to ani zďaleka nemá na väčšie regióny v EU, ani nikdy mať nebude. Vrátil by som sa do Česka jedine, keby nemám v kariére inú možnosť si zahrať za lepší tím, alebo by som chcel odohrať posledné roky kariéry doma a pomôcť trochu rozvoju scény u nás.

Jaké tři nejdůležitější tipy bys dal začínajícím supportům, kteří to chtějí jedenkrát dotáhnout daleko, třeba klidně na tvou úroveň?

Hrajte 3 hrdinov dokola, dokým nebudete high elo, hrajte duoQ, pozerajte na profi zápasy a investujte do toho veľa času. Ak si neviete predstaviť hrať lolko 10 hodín denne, tak to ani neskúšajte a radšej robte niečo iné, čo by vás bavilo.

Pokud dobře víme, tak zatím nemáš tým na rok 2022. Můžeš nám nahodit nějakou nápovědu, co přesně budou tvé další kroky?

Už som oznámený v tíme GameWard, budem hrať v LFL a zahrám si proti hráčom, ako je napríklad Rekkles.

Co bys na závěr vzkázal všem svým fanouškům?

Ďakujem za podporu všetkým fanúšikov, a nezabudnite pozerať LFL, kde bude tento rok aj anglický broadcast, kde bude komentovať aj napríklad Caedrel.

Štítky: Kamilius, GameWard
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.