Přejít k hlavnímu obsahu

Bubák předvádí neskutečnou formu a ovládl první den Duo Cash Cupu!

20. 1. 2022 | 12:40 Fortnite Turnaj
V současné době nejlepší slovenský hráč Bubák předvedl včera neskutečnou formu a připravil nám obrovské překvapení. Všichni jsme byli napjatí, s kým vykročí do svého prvního Duo Cash Cupu této sezóny a v jaké se představí formě. Ani v jednom ale nezklamal.
Duo cash cup
Duo cash cup
Zdroj: Epic Games

První víkendový turnaj dvojic Lukáš „Bubák“ Vajdík vynechal z důvodu relaxačního pobytu v Tatrách, a očividně to byla dobrá volba. Včerejší Cash Cup absolvoval ve dvojici s hvězdným vítězem FNCS Grand Royale Chapixem z týmu Falcons Esports. Ten už má na kontě výhry ve výši bezmála půl milionu dolarů, což je neskutečná suma. Jeho obrovskému úspěchu z FNCS se věnoval náš samostatný článek.

Popradský rodák není na mezinárodní kompetitivní scéně také žádným nováčkem a má za sebou již celou řadu úspěchů. Například ve finále All-Star Showdown obsadil 12. pozici a finále v FNCS ho kvalifikovalo i do samotného boje o titul v Grand Royale, kde mu byl jedním ze soupeřů právě jeho včerejší spoluhráč Chapix. Celkem má za sebou čtyři finále FNCS a výhry ve výši přes 40 tisíc dolarů.

Včerejší turnaj byl prvním dnem druhého Duo Cash Cupu a za osm her se Bubákovi s Chapixem podařilo získat neuvěřitelných 226 bodů, a obsadili tak s přehledem první příčku celkového žebříčku. Ještě k tomu získali evropský bodový rekord. Hned první zápas završilo duo druhým místem, avšak s počtem nevídaných 37 eliminací. Dvě kola bohužel skončila smrtí na landing, ale další zápasy už jim přinesly dvě vítězství a další umístění na nejvyšších příčkách. Celkem za turnaj měli 99 killů a jejich průměrné K/D za turnaj bylo 16,50!

Bubák však není jediným zástupcem česko-slovenské kompetitivní scény, který se umístil v TOP 50 a zajistil si tak postup do závěrečného dne. Dalším úspěšným reprezentantem je Patrik „Wraxx“ Dalaveraj v mezinárodním duu s Mirem. Wraxx postupuje do dnešního turnaje ze 39. místa se ziskem 159 bodů.

V nové sezóně nám Epic Games připravil formát Cash Cupů, které se nyní hrají na dva herní dny. Dnes tedy od 19 hodin se tak můžeme těšit na druhé kolo, kde nejlepších padesát dvojic začíná opět od nuly. Určitě půjde o nervy drásající večer, kdy se dozvíme, kolik dolarů si naše dvě mezinárodní dua připíší na svá konta.

Na závěr vás nalákáme i na to, že již brzy se můžete těšit na velký rozhovor právě s Lukášem „Bubák“ Vajdíkem!

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.