Přejít k hlavnímu obsahu

Z virtuální do skutečné, esport jezdec se v českém týmu posadí za volant Formule 2

21. 1. 2022 | 19:46 Zajímavost
U některých lidí panuje názor, že to, co hráči předvádějí ve hrách, v reálném životě jistě nesvedli, což je samozřejmě pochopitelné. Hráči Call of Duty nutně nejsou dobrými vojáky, hráči závodních her zase nejsou nejlepšími jezdci. Cem Bolukbasi, hráč, který hraje profesionálně esport závody ve Formuli 1, nás ale přesvědčuje o opaku a letos se za volant skutečné formule podívá.
Cem Bolukbasi
Cem Bolukbasi
Zdroj: Twitter.com/Cem Bolukbasi

Mezi hráčem a skutečným člověkem z povolání panuje velký rozdíl. Pokud někdo hraje simulátor instalatéra, profíkem z masa a kostí se asi nestane. O opaku se nás snaží přesvědčit Cem Bolukbasi, třiadvacetiletý jezdec F1, který nejezdí na okruhu, ale virtuálně. Tedy alespoň prozatím. Tento turecký jezdec totiž oznámil, že se od virtuálního volantu přesouvá k tomu skutečnému a objeví se na letošním ročníku F2.

Bolukbasi svou kariéru začal v roce 2017 účastí v F1 Esports Series. Objevil se také na GT4 Championships a pár vítězství si urval i v kategorii Pro-Am. Minulý rok se utkal v F3 Asian Championship, kde skončil na 74. místě. 

Jezdec ale rozhodně není jediným hráčem, který se kdy posadil za volant formule. Konkurovat mu může například, který je Alex Albon, který je také známým hráčem nebo streamer Lando Norris. Bolukbasi bude závodit za český tým Charouz Racing System. Nebude to sice jeho úplné jízdní poprvé, na F2 ale zazáří ve své premiéře.

Zdroj: Fraghero
Štítky: F1 Esports
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.