Přejít k hlavnímu obsahu

GuardiaN na odchodu do herního důchodu? Po opuštění Singularity to tak vypadá

23. 1. 2022 | 08:55 Counter-Strike 2 Spekulace
GuardiaN si užil bohatou hráčskou kariéru. Přestože nikdy nedosáhl na vysněný pohár z Majoru, tak je na něj nahlíženo na legendu světového CS:GO. Nyní se tahle kapitola může blížit ke svému konci, protože GuardiaNův kolega z týmu Singularity prozradil, že kromě opuštění týmu se rozhodl kariéru ukončit nadobro.
GuardiaN
GuardiaN
Zdroj: Starladder

Ladislav “GuardiaN” Kovács se ve světě esportu motá už opravdu dlouho. Od začátků ještě ve starších verzích Counter-Striku, až dodnes, kdy už sleduje nejvyšší úroveň CS:GO zpovzdálí, ačkoliv stále sní o zlatém grálu. Nejlepší vzpomínky na slovenského snipera můžeme mít z dob, kdy působil v Natus Vincere, kde se také podíval do finále Majorů v letech 2015 a 2016. Totéž si zažil později ve FaZe Clanu, kde přišla ještě silnější a více zdrcující prohra ve finále ELEAGUE Majoru proti Cloud9. Naděje stále žila, ale s příchodem roku 2019 se začal tým trápit a slovenská legenda se alespoň na čas vrátila do NAVI. S turnajem EPICENTER ale přišel předčasný konec hraní na té nejvyšší úrovni.

Boli sme naozaj veľmi blízko. Ale prečo to nevyšlo? Asi to bolo nedôverou niektorých hráčov v kapitána a tým pádom ten kapitán zlyhal počas tej časti, kde to bolo 15:11 na rozhodujúcej mape. Takže celkovo aj keď neberiem len Major, tak najviac rozhodovala ta nedôvera možno aj všetkých hráčov a tým pádom prišlo aj k tej zmene. Všetko tak do sebe zapadlo a chaoticky sa vyvinulo, tak to asi hodnotím,
prozradil GuardiaN v obsáhlém rozhovoru z roku 2019.

Od té doby se GuardiaN už na scéně jen tak potuluje, jednou dokonce vypomáhal SINNERS a celkově byl v NAVI na lavičce dokonce více než rok. Vysvobozením mu byl Trident Clan, se kterým posléze zamířil do dánské organizace Team Singularity. Ani tahle etapa ale nebyla extra úspěšná, maximem týmu bylo 60. místo HLTV žebříčku. Shodou okolností, poslední turnaj byl pro Singularity vítězný, když ovládli ESEA Winter Cup. Po tomhle tažení už ale tým nepřidá žádnou další odehranou soutěž s GuardiaNem.

Důvod je prostý, 30letá slovenská ikona opustila týmový profil na webu ESEA, což jen potvrzuje to, proč od ledna hraje GuardiaN na streamu výhradně Escape From Tarkov, skoro žádné CS:GO. Informace o odchodu ze Singularity sice ještě není oficiální, ale když se objevila na fóru portálu HLTV.org obrovská debata, tak ji následně svými potvrdil jeho dlouholetý parťák Denis "seized" Kostin na streamu. Na vyjádření samotného hráče si ještě zřejmě budeme muset počkat, každopádně je jasné, že pokud má skutečně ukončit kariéru, tak si zaslouží opravdu honosné rozloučení se vším všudy. Jeho kariéru může GuardiaNovi leckdo závidět.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.