Přejít k hlavnímu obsahu

Mobilní střílečka Critical Ops a esport, co ji čeká v roce 2022?

22. 1. 2022 | 16:00 Zajímavost
Na telefonech nenajdeme moc dobrých a stále hraných multiplayerových stříleček. Fanoušci jich dokáží vyjmenovat jen pár a většina je pouze port počítačových verzí na telefony. Přesto ale najdeme i dobré kousky – Call of Duty Mobile nebo třeba Critical Ops. Vývojáři druhé jmenované hry oznámili, jakých novinek se hra dočká v novém roce. A že je o co stát!
C-Ops
C-Ops
Zdroj: Critical Force Entertaiment

Hráčům na mobilních telefonech jistě neunikla střílečka z první osoby, Critical Ops, která původně vyšla v roce 2015. Přesto, že to je již skoro 7 let, vývojáři z Critical Force Entertaiment o hru stále pečují. V minulosti se jednalo o hru na Facebooku, poté jsme se dočkali verze pro Google Play, App Store a nakonec Amazon. Jaké novinky ale vývojáři plánují pro rok 2022?

Prvně se dočkáme 4. sezóny, která do hry dorazí 24. ledna. V té svede souboj několik hráčů, kteří se skrz kvalifikaci a další segmenty mohou dostat až do finále, do něhož budou vybráni nejlepší hráči z 16 regionů. Šanci tak má každý. Ti nejlepší ze čtvrté sezóny poté postoupí na světový šampionát, který se bude konat v říjnu.

Roadmapa pro rok 2022

Dalším turnajem bude Golden Ox, pořádaný Mobile E-sports, kam se budou moci připojit jak nováčci, tak pokročilí hráči. Předlohou pro Ox byl MES KOTA, který se konal v prosinci. V letních měsících se pak fanoušci dočkají i Rumble turnaje. Kromě herní měny je lákadlem i peněžitá výhra. Do hry v průběhu šampionátů dorazí i univerzální seznam banů, který by měl anti-cheatu pomoci rozpoznat cheatera. Pokud se jméno objeví na seznamu, hráč bude zabanován na všech budoucích šampionátech. A co vy?

Zúčastníte se některého šampionátu v C-Ops?

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.