Přejít k hlavnímu obsahu

Carzzyho tým napravuje zaváhání z prvního týdne a Humanoid zůstává v LEC neporažen!

23. 1. 2022 | 11:50 League of Legends Reportáž
Druhý týden nejvyšší evropské ligy LEC je za námi a oproti tomu prvnímu můžeme říct, že se zástupcům Česka a Slovenska dařilo mnohem více. Hlavním středobodem pozornosti se po tragickém prvním víkendu stali hráči týmu Vitality. Tentokrát se jim už zadařilo a dokázali si na své konto připsat dvě výhry. Fnatic v čele s Humanoid se rovněž dařilo a nadále zůstávají neporaženi.
Vitality napravují první týden!
Vitality napravují první týden!
Zdroj: LEC

Cesta za play–off a postupem na MSI teprve začíná, ale po prvním týdnu LEC jsme měli představu, jak jednotlivé týmy vypadají. Nejsilněji jednoznačně působil Fnatic a Rogue, kteří nyní na úspěšný týden navázali a oba zůstávají v čele tabulky neporaženi. Pro českého midaře Marka “Humanoid” Brázdu se jedná o velmi slibný začátek. Naopak jeho bývalý kolega z MAD Lions, marksman Matyáš “Carzzy” Orság, se v prvním týdnu asi moc nebavil. Vitality nevyhráli jediný zápas a se skóre 0–3 na ně byly upřeny všechny zraky při vstupu do druhého týdne. Ten otevřeli úspěšně rychlou hrou proti BDS a navázali na něj v klání týdne proti G2 Esports. Ani zde neudělali žádnou chybu a speciálně Carzzy na svém Apheliosovi dělal problémy. Hru ukončil ve 30. minutě se skóre 5-0-6 a do příštího týdne tak může být společně s celým týmem daleko klidnější.

Dalšími dvěma zástupci tuzemské scény v LEC jsou marksmani Patrik a Neon. Oba na sebe narazili hned při prvním pátečním zápase mezi Excel Esports a Misfits Gaming. Úspěšněji vyšel z tohoto duelu Slovák Neon, navázat na výhru však se svým týmem nedokázal v druhém dni proti Fnatic. Naopak pro Patrika v Excelu byl druhý den mnohem úspěšnější, když si zvládl poradit s SK Gaming, kteří letos nevypadají silně a zatím jsou na tom hůře než oni jenom Astralis, kteří po pěti hrách stále čekají na první výhru.

Příští týden v pátek nás čeká zápas mezi Fnatic a Rogue, ze kterého konečně vzejde definitivní lídr na čele tabulky. Vitality rovněž narazí na Rogue, ale to až po duelu proti SK Gaming. Ten by měli bez jakýchkoliv větších problémů vyhrát a pokusit se na momentum navázat. 

Tabulka po druhém týdnu
Tabulka po druhém týdnu
Foto: LoLesports
Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.