Přejít k hlavnímu obsahu

Taktický génius a excelentní trenér doplňují G2. Budou z nich šampioni?

24. 1. 2022 | 08:00 Counter-Strike 2 Přestup
Rošády v G2 Esports jsou oficiálně konečně u konce, další soupiska je kompletní pro novou sezónu. Díky tomu známe i nové složení OG, oba týmy si oficiálně vyměnily in-game leadery. Kromě toho však dochází ke změnách také na trenérských postech.
Aleksib
Aleksib
Zdroj: G2 Esports

G2 Esports chtějí velké tituly a jsou ochotni v tom v jakékoliv hře udělat absolutní maximum. Být vicemistrem Majoru a třetím nejlepším týmem světa, to je u takového kolosu prostě málo. Posílení kádru pro rok 2022 odstartoval příchod ruského nevybroušeného drahokamu, Ilyi 'm0NESY' Osipova. Nadále se však šuškalo, že to ještě není všechno, a vše se skutečně potvrdilo. S týmem se oficiálně po dvou a čtvrt letech rozloučil Nemanja 'nexa' Isaković, místo něhož tým přivedl nového in-game leadera Aleksiho 'Aleksib' Virolainena. Spolu s novými posilami uvidíme bojovat o medaile duo Kovačů a také Audrica 'JACKZ' Juga, posledního Francouze v týmu. Černého Petra bohužel dostal François 'AMANEK' Delaunay.

Zbrusu nové složení slibuje ledacos, jisté však je, že se G2 budou s největší pravděpodobností prezentovat úplně jinou hrou než doposud. Taktovka zkušeného finského kapitána se na herním stylu jistě podepíše, což v kombinaci s neuvěřitelnou a ještě posílenou palebnou sílou může být smrtelná kombinace. To však jen za předpokladu, že všechno do sebe dobře zapadne. Pomáhat k dokonalé chemii nově bude Rémy 'XTQZZZ' Quoniam, nový trenér, který přichází z Vitality. Právě on stál za jedním úspěšným projektem, jen bohužel musel ustoupit velkému dánskému přesunu. V G2 Esports bude mít určitě spoustu prostoru.

Kompletní složení G2:

 Francie Audric 'JACKZ' Jug
 Bosna a Hercegovina Nemanja 'huNter-' Kovač
 Bosna a Hercegovina Nikola 'NiKo' Kovač
 Rusko Ilya 'm0NESY' Osipov
 Finsko Aleksi 'Aleksib' Virolainen

 Francie Rémy 'XTQZZZ' Quoniam – trenér

Poslední z přestupů má samozřejmě dopad i na konkurenční celek, odkud Aleksib přichází. 24letý Fin byl srdcem sestavy OG již od vzniku na konci roku 2019, vrchol jeho práce nastal loni v říjnu, kdy OG vystoupali na 6. místo světového žebříčku. Nyní však přichází nová výzva, a to nejen pro něj. Opačným směrem totiž v rámci výměny míří nexa, který tak povede další mezinárodní sestavu. Další změny v základní sestavě OG neprovedli, ačkoliv se mluvilo o odchodu Valdemara 'valde' Bjørna Vangsy. Druhým přírůstkem do tábora OG je nový asistent trenéra Alexander 'kakafu' Szymanczyk.

Oba týmy od své premiéry nedělí ani týden, G2 i OG odstartují novou sezónu skupinovou fází jarní části okruhu BLAST Premier. Na vzájemné střetnutí tady dojít nemůže, to jedině tehdy, pokud se oběma zadaří a potkají se v následném finále jarní sezóny. První turnaje v novém složení ale umějí být ošemetné.

Posílená sestava OG:

 Dánsko Valdemar 'valde' Bjørn Vangså
 Polsko Mateusz 'mantuu' Wilczewski
 Dánsko Nikolaj 'niko' Kristensen
 Izrael Shahar 'flameZ' Shushan
 Srbsko Nemanja 'nexa' Isaković

 Dánsko Casper 'ruggah' Due – trenér
 Rakousko Alexander 'kakafu' Szymanczyk – asistent trenéra

Štítky: G2 Esports, OG
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.