Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na ERL začíná! Přijďte zabojovat o téměř půl milionu korun

24. 1. 2022 | 13:44 VALORANT Turnaj
Už 24. ledna začínají otevřené kvalifikační turnaje do VALORANT ligy v regionu východní Evropa. Hráči z 20 zemí budou bojovat o část z finanční dotace 20 tisíc eur a šanci postoupit do nejvyššího patra soutěže VALORANT Champions Tour. V regionální lize budou soupeřit vítězové otevřených kvalifikací proti týmům, které získají přímou pozvánku. Organizátorem soutěže je produkční společnost FRENZY.
VRL East: Surge
VRL East: Surge
Zdroj: oficiální grafika

VRL je novým esportovým projektem Riot Games v jejich populárním titulu VALORANT. VRL bude implementováno do ekosystému VALORANT pro region EMEA v roce 2022, a to v podobě systému ERL (European Regional League). Celkem osm regionálních lig (VRL) bude organizováno a řízeno partnery z příslušného regionu. Tyto regiony jsou: Španělsko, Francie, Velká Británie, Irsko a severské země, východní Evropa, SNS (Společenství nezávislých států), MENA (Střední východ a severní Afrika), Turecko a DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko a Lichtenštejnsko).

Kvalifikace na VRL East: Surge proběhne formou pětidenního turnaje, který se odehraje systémem dvojité eliminace BO3. Toho se budou moci zúčastnit zástupci 20 zemí z regionu východní Evropy. První tři týmy z tohoto turnaje pak získají své místo v lize VRL East: Surge. Dalších pět týmů bude pozváno přímo do hlavní fáze ligy.

„Esportová scéna titulu VALORANT se nachází tam, kde byla League of Legends před 10 lety. Projekt VRL East: Surge je jedním z prvků, který má v našich končinách spojit profesionální hráče a fanoušky titulu VALORANT. Jako pořadatel soutěže budeme pečlivě analyzovat průběh první sezóny VRL a naslouchat hlasům hráčů a fanoušků, abychom co nejlépe upravili formát tak, aby vyhovoval našim standardům a očekáváním komunity,“ říká Marcin Kilar, výkonný ředitel společnosti FRENZY. 

Kvalifikace a pozvané týmy

  • Pět týmů získá přímou pozvánku do ligy VRL East: Surge. O zbývající tři místa budou během otevřeného kvalifikačního turnaje bojovat hráči z 20 zemí regionu
  • Kvalifikační turnaj proběhne od 24. do 28. ledna a bude se hrát systémem dvojité eliminace ve formátu Nejlepší ze tří (BO3). Zápasy začnou od 17:00

Formát první sezóny

  • Pravidelná sezóna – Round Robin BO3
  • Play-off – dvojitá eliminace BO3
  • Velké finále – BO5
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.