Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 10 CZSK 2021: Neon (#4)

24. 1. 2022 | 10:10 League of Legends Žebříček
Blížíme se k samotnému vrcholu naší TOP 10 a prvním hráčem z nejvyšší evropské ligy LEC se stává slovenský marksman Matúš “Neon” Jakubčík. Ten nezažil v Schalke 04 nejlepší rok, ale vzhledem k situaci, jaká v německé organizaci panovala, tak se ani není čemu divit. Nadcházející rok v Misfits bude určitě lepší a příští rok se možná posune Neon v našem žebříčku ještě výše!
Matúš "Neon" Jakubčík
Matúš "Neon" Jakubčík
Zdroj: PLAYzone

Na začátek, jak bys za sebe zhodnotil rok 2021? Šlo něco udělat jinak, popřípadě co by to bylo?

Povedal by som, že bol celkom unlucky, nakoľko sme so Schalke skončili 4. v Spring Splite a všetko vyzeralo dobre, a potom na poslednom mieste po výmene mid / jungle, čo bola totálna katastrofa. Sú veci, ktoré by som určite urobil inak, ale tých je veľa.

Jak všichni dobře ví, tak Schalke 04 se potýkalo s problémy. Jak se to vlastně dotklo vás jako hráčů?

Keďže Schalke končili v LEC, tak sa rozhodli, že nám predaju jedného z najlepších hráčov do NA, čo bolo samozrejme veľkou katastrofou, pretože skúseného a dobrého midlanera v polke sezóny len tak nenájdeš. Tak sme nakoniec skončili s rookie midlanerom a moc nám to nevyšlo.

Když ses dozvěděl, že Schalke už nebude nadále v LEC pokračovat, tak hledal jsi hned nové působiště, nebo už o tebe měl někdo zájem?

Kontrakt s organizáciou by mi končil tak či tak, čiže som vedel, že si budem musieť hladať nové pôsobisko tak či tak.

Dalo by se říct, že s přestupem do Misfits se vracíš “domů”. Jak zatím probíhá tvůj návrat do organizace, kde jsi vlastně svou evropskou kariéru začínal?

Sám by som to tak nenazval, veľa vecí sa odvtedy u Misfits zmenilo. Ja to ani ako organizáciu, do ktorej by som sa “vracal”, neberiem, je to pre mňa jednoducho nový team, keďže sú tu všetci úplne noví. Inak čo sa organizácie týka, tak tu mám všetko, čo potrebujem a je mi tu super.

Co zatím říkáš na novou sezónu v LoLku? Jsi spokojený se změnami, které Riot do hry v offseason přinesl? Případně je něco, co by si podle tebe zasloužilo buff/nerf?

Podľa mňa je nová sezóna celkom slabá, skoro nič sa nezmenilo a čo sa týka mety, tak je to stále to isté. Nerfol by som jungle, odstranil by som red smite a nerfol by som všetkých assassin junglerov, spravil by som z tej role proste tanka na vodítku.

Jakou postavu bys doporučil AD Carry hráčům, kteří by chtěli climbovat a proč?

Momentalne Jinx, je príliš silná v porovnaní s tým, ako náročná je na zahranie.

Jaké máš ambice na tenhle rok a celkově na budoucnost?

Hrať individuálne na čo najlepšej úrovni, a čo sa team goalu týka, dostať sa na Worlds.

Sleduješ ještě nějak domácí scénu? Pokud ano, tak co říkáš na její posun dopředu a co si myslíš, že by šlo ještě dělat lépe?

Domácu scénu nesledujem, nakoľko nemám čas. Myslím si, že česká LoL scéna je už ale dlhé roky na tom istom bode, pretože pre každého dobrého hráča je viac lukratívne ísť hrať inam, čiže domáca scéna slúži ako niečo ako hniezdo pre začínajúcich LoL hráčov.

Na závěr, co bys vzkázal všem svým fanouškům?

Som rad za každého jedného z vás. Aj keď na CZ/SK scéne moc aktívny nie som, tak stále nezabúdam, odkiaľ som prišiel a za všetku vašu podporu som veľmi vďačný! 

Štítky: Neon, Misfits
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.