Přejít k hlavnímu obsahu

Slovenská soutěž o miliony korun je tady se svou třetí sezónou

24. 1. 2022 | 12:40 Counter-Strike 2 Turnaj
Jako svěží vítr vlétl na CS:GO scénu nový pořadatel s názvem REPUBLEAGUE. Nový slovenský organizátor turnajů se vedle menších lokálních turnajů rozhodl vsadit na proražení do světa, jen s tím rozdílem, že oproti jiným turnajům dal větší šanci na proražení také našim zástupcům. Jinak tomu nebude ani ve třetí sezóně.
REPUBLEAGUE
REPUBLEAGUE
Zdroj: oficiální grafika

REPUBLEAGUE je zpátky a spolu s ní také soutěž o opravdu tučné finanční odměny. V prvních dvou sezónách se dohromady rozdalo 160 tisíc eur, tentokrát tuhle sumu atakuje úvodní letošní sezóna. Čtyři nejlepší týmy si rozdělí parádních 140 tisíc eur, což je v přepočtu asi 3,5 milionů korun. Skoro půl dortu si ukrojí šampion.

Celá sezóna započne čtveřicí dvoudenních otevřených kvalifikací. Dvě budou otevřené pro celou Evropu, dvou se mohou zúčastnit pouze týmy ze států Visegrádské čtyřky, tedy i české a slovenské. Vítěz každého ze čtyř kvalifikačních turnajů postoupí do uzavřené fáze, kde se bude rozdávat prvních 20 tisíc eur.

Seznam kvalifikačních turnajů:

Do uzavřené kvalifikace kromě vítězů otevřených turnajů obdrží pozvánku také zástupce každého ze států Visegrádské čtyřky. Tuto osmičku poté doplní stejný počet pozvaných týmů od třetí desítky HLTV žebříčku. Hrát se bude pětikolovým swissem, do hlavního turnaje postoupí rovná polovina. V řeči čísel zde můžeme mít maximálně čtyři zástupce a minimálně dva, vše bude záležet na výsledku V4 otevřených kvalifikací. Stále však existuje reálná šance, že například SINNERS budou pozváni ještě dále, stejně jako minule.

To nejdůležitější potom vypukne 25. dubna. Hlavní fáze turnaje o 120 tisíc eur nebude probíhat ani měsíc, i přesto nabídne Double Elimination skupinovou fázi a vrcholné play-off. Přímou pozvánku si vyslouží elitní kvarteto z minulé sezóny, mezi kterou nechybí ani Entropiq, a čtyři zástupce nejvyšší úrovně světové scény. Těšit se tak můžeme na špičková jména, která se organizátoři snaží zlanařit. Tyto dvě čtveřice v jednotlivých skupinách samozřejmě doplní právě osm týmů, jež uspějí v uzavřené kvalifikaci. Hodně štěstí všem!

Štítky: REPUBLEAGUE
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.