Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport odhalují jedinou posilu pro rok 2022!

24. 1. 2022 | 18:00 Counter-Strike 2 Přestup
Většina elitních domácích týmů již odhalila karty pro novou sezónu. Jako další na řadu přicházejí Sampi.Tipsport, kteří při utváření sestavy před půl rokem avizovali, že ji chtějí udržet co nejdéle pohromadě, což nakonec nevyšlo. I přesto se dá říci, že nová akvizice je po stránce individuálních kvalit určitě posílením.
Matěj 'twist' Petráš
Matěj 'twist' Petráš
Zdroj: Sampi.Tipsport

3. srpna 2021 vznikla aktuální iterace CS:GO sestavy Sampi.Tipsport, která konečně stojí na pevných základech. Potenciál kombinace mladých pušek a zkušených jmen se začal prokazovat takřka okamžitě, na sestavu navíc nebyl kladen přehnaný tlak, jak často bývá u nových týmů zvykem. Postupná práce je u Sampi aktuálně klíčová. Sám šéf organizace Jakub Jankto loni slíbil, že pokud se nestane nějaká nečekaná událost, tak tento tým zůstane pohromadě minimálně do léta 2022. Ve finále se to sice nepovedlo, jediná dílčí změna je však určitě krokem správným směrem.

Zklamáním to pro nás určitě není. Jedná se o dlouhodobý projekt s mladými talenty, ale v tuto chvíli jsme museli upřednostnit potřeby hráčů.
komentuje zásah do sestavy Klára Ottomanská, COO organizace

Se základní sestavou se dnešním dnem oficiálně loučí Rudolf 'Rutk0' Kovalčik. Ten po stránce čísel patřil mezi slabší články týmu, současně ale jeho herní projev nebyl nijak hrozivý, jen se většinu času obětoval pro tým, a hlavně na něj bylo spolehnutí. I přesto ale nyní uvolňuje místo hráči s údernější palebnou sílou. „Jednalo se o rozhodnutí hráčů včetně trenéra, kteří dospěli k názorů, že je potřeba, aby tým po herní stránce lépe fungoval jako celek,“ doplňuje Klára Ottomanská hlavní důvody změny v sestavě. Jak můžete sami vidět na fotkách, nová posila na sebe nenechala dlouho čekat.

CS:GO sestava Sampi.Tipsport pro rok 2022
CS:GO sestava Sampi.Tipsport pro rok 2022
Foto: Sampi.Tipsport

Ve hře bylo více alternativ a Sampi.Tipsport zkoušeli vícero talentovaných hráčů. Finální slovo však měl trenér a jeho svěřenci, kteří ukázali prstem na Matěje 'twist' Petráše. „Rozhodli jsme upravit poměr zkušených a mladých hráčů, abychom byli více konkurenceschopní, a mladí hráči jako Darber nebo System měli ještě více kde čerpat. Na prvním místě je pro nás to, aby fungovala týmová chemie,“ zní z tábora Sampi. Po odchodu z eSuby tento hráč s dlouholetými zkušenostmi nebude chybět v nejprestižnějších domácích soutěžích ani letos, vhodnou volbou byl také proto, že má již z dřívějška zkušenosti s bratry Zemkovými.

Spolu s jednou výměnou na postu hráče však přichází ještě jedna dílčí změna. „Po příchodu twista se ujímá in-game leadera queztone, který přizpůsobí hru nové sestavě,“ říká COO Janktova týmu. „Dáváme si reálné cíle a letos se chceme prát o ty nejvyšší místa a pravidelně se umísťovat v TOP 4,“ doplňuje Klára Ottomanská pár slov na téma ambicí v letošní sezóně. Současně na závěr dodává, že Rutk0 organizaci rozhodně neopouští a nadále zůstává členem CS:GO sekce. Bude tedy zajímavé sledovat, jakou roli bude slovenský hráč mít.

Složení týmu Sampi.Tipsport pro rok 2022:

 Slovensko Richard 'queztone' Strnátko
 Slovensko Tomáš 'system' Zemko
 Česká republika Filip 'Darber' Böhm
 Česká republika Martin 'zur1s' Sláma
 Česká republika Matěj 'twist' Petráš

 Slovensko Robert 'mgnt' Zemko – trenér

Štítky: Rutk0, twist, Sampi
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.