Přejít k hlavnímu obsahu

Patrik si zahraje po boku vicemistra světa! Excel Esports posiluje Mikyx

26. 1. 2022 | 09:48 League of Legends Přestup
Není zvykem, aby se hned v druhém týdnu LEC děly změny, ale Excel Esports chtějí se sestavou pohnout. Mihael “Mikyx” Mehle měl být na rok 2022 bez práce, ale už od tohoto pátku ho budeme moct sledovat v nejvyšší evropské lize. Jak moc dokáže svému novému týmu pomoct, to zůstává otázkou. Každopádně po boku českého marksmana Patrika “Patrik” Jírů by neměl mít problém porážet i ty nejlepší botlinky, jaké se v Evropě nacházejí.
Mikyx se stává posilou Excel Esports!
Mikyx se stává posilou Excel Esports!
Zdroj: Excel Esports

V offseason došlo v týmu G2 Esports k velkému počtu změn, když v týmu zůstali pouze Jankos a Caps. Dokonce i na pozici supporta došlo ke změně a Mikyx se dostal do pozice, kdy neměl na rok 2022 působiště, protože měl příliš vysoké výkupné. Po prvních dvou víkendech ligy LEC ale přichází tým Excel Esports, který se chce poprvé ve své historii podívat do play-off a právě posílení na pozici supporta by mělo výrazně pomoct. Jeho předchůdce Advienne nehrál špatně poté, co nahradil Denyka, ale tým pravděpodobně potřebuje zkušenější hlas, který dokáže hru pořádně řídit.

První zkouška by měla pro Mikyho přijít v pátek proti MAD Lions, kteří měli docela dobrý start do začátku jarního splitu. Sobotní duel proti Astralis by měl při současné formě být pro Excel povinnou výhrou, tak uvidíme, jak se moc bude Mikymu dařit po boku českého marksmana Patrika. Dokáže tahle změna v sestavě konečně dotáhnout do play-off, nebo se bude jednat o další rok bez jakéhokoliv většího úspěchu?

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.