Přejít k hlavnímu obsahu

GTA Online a obchod s drogami? Mexické kartely ve hře údajně hledají nové pašeráky

27. 1. 2022 | 19:00 Zajímavost
Ať zní nabídka sebelépe, dávejte si bacha, s kým ve skutečnosti jednáte. Zvláště, pokud daná příležitost zní až moc dobře na to, aby to byla pravda. Podle nové znepokojující zprávy se mexické drogové kartely snaží najít nové a často nicnetušící pašeráky. Být ve špatný čas na špatném místě se pak může pořádně vymstít.
Drogové kartely údajně rekrutují v GTA Online
Drogové kartely údajně rekrutují v GTA Online
Zdroj: Rockstar Games

Na internetu začala kolovat nová šokující zpráva, která naznačuje, že skutečné mexické drogové kartely začaly rozšiřovat své řady opravdu neobvyklým způsobem. Drogové kartely údajně pro nábor nových drogových mul (amatérských pašeráků) využívají GTA Online. Propojení videohry a reálného světa prostřednictvím obchodu s drogami nezní zrovna nejpříjemněji.

Není tedy divu, že se v podstatě znovu přilil olej do ohně v diskuzích na téma, zda videohry opravdu způsobují násilí a další nežádoucí a kriminální chování. Navíc podle zprávy magazínu Forbes, která se objevila loni v listopadu, by tvrzení o praktikách drogových kartelů sedělo. Úředníci celní a pohraniční ochrany v Arizoně našli při kontrole v palivové nádrži jednoho džípu neuvěřitelných 60 kg metamfetaminu.

Řidička Alyssa Navarro při výslechu prozradila, že někdy v lednu hrála GTA Online, když potkala muže, který si říkal George. Chvíli společně hráli, nešlo o nic neobvyklého. Po herní sešlosti se však propojili na Snapchatu, což později vedlo v osobní setkání ve Phoenixu, kde všechno začalo. George se nejdřív zeptal, jestli by Alyssa nechtěla převážet elektroniku, která by se pak prodala v Mexiku.

Za jeden takový výlet jí nabídl 2 000 dolarů, ještě tedy v závislosti na velikosti nákladu. Federální policie si zajistila vzájemné zprávy na Snapchatu, kde George slibuje hromadu peněz a také vozidlo pro přepravu. Věří se, že totožné vozidlo z konverzace je onen džíp nacpaný drogami. Navarro se podle pokynů měla setkat s mužem, který jí předá džíp a následně měla zastavovat na vyznačených čerpacích stanicích.

Forbes dále vysvětluje, že letos v lednu byla Navarro očištěna. Není tak obviněna ze spiknutí za účelem dovozu a prodeje metamfetaminu. V celém případě tak nakonec nevědomky hrála bezvýznamnou figurku v daleko vážnější situaci. Každopádně je důležité si pohlídat, s kým se dáváme dohromady i pokud je to "jen" online. Není jasné, jak často drogové kartely aplikují tuto strategii, je ale zjevné, že se to skutečně děje. 

Zdroj: dexerto.com
Štítky: GTA Online