Přejít k hlavnímu obsahu

Vítězná série Fnatic je u konce a G2 se probouzejí! Jak vypadal třetí týden LEC?

30. 1. 2022 | 11:10 League of Legends Reportáž
Třetí týden LEC nám přinesl mnoho zajímavých zápasů, ale tím jednoznačně nejdůležitějším se stalo pro fanoušky League of Legends derby Fnatic vs. G2 Esports. Fnatic v čele s Humanoidem na midu byli do tohoto týdne ještě neporaženi, ale to vše se změnilo už v úvodní hrací den proti Rogue. Během druhého dne si určitě chtěli spravit náladu, ale G2 nevypadali tak, že by měli v plánu prohrát.
G2 Esports se dotahují na Fnatic
G2 Esports se dotahují na Fnatic
Zdroj: G2 Esports

Další týden, další kolo LEC a pořádná porce akce. Jako první se zastavíme v táboře týmu Excel Esports a na jejich cestě za play–off. Během úvodního dne sice sestava s českým marksmanem Patrikem “Patrik” Jírů nestačila na MAD Lions, ale ve svém druhém zápase si zvládli poradit s Astralis, kteří nadále vypadají, jako ten nejslabší tým v letošním ročníku LEC. Excel Esports se tím pádem drží na skóre 3–4. To s nimi sdílí překvapivě také evropský “supertým” Vitality.

Ten totiž po tragickém prvním víkendu stále hledá optimální formu, a i když už si nějakou tu výhru připsal, tak se od něj jednoznačně očekávalo více. Tento týden Vitality otevřeli duelem proti SK Gaming, který zvládli bez jakýchkoliv problémů vyhrát, ale abychom byli upřímní, tak SK nevypadají dobře a vítězství zde bylo pro hráče francouzské organizace povinností. Ve druhém dni narazili na zatím neporažené Rogue a i přes vyrovnanou hru a snahu českého marksmana Matyáše “Carzzy” Orsága se nakonec nepovedlo Vitality zvítězit.

Příští týden budou jejich prvním soupeřem Misfits, jenž během tohoto víkendu nezvládli vyzrát na G2 Esports, ale ve svém druhém zápase si poradili s mladou sestavou MAD Lions. Velkou zásluhu na tom měl také slovenský AD Carry hráč Matúš “Neon” Jakubčík, který se svou Jinx zvládl být vždy tam, kde se něco dělo, a hru ukončil se skóre 4–1–8. Jako poslední se zastavíme u největšího evropského League of Legends derby mezi Fnatic a G2 Esports.

Fnatic letos vypadají dobře, ale na tento víkend by měli radši zapomenout. Proti Rogue se totiž zastavila jejich vítězná série a v derby proti G2 Esports nedokázali se svými odvěkými rivaly držet tempo. Přes dobrý začátek, kdy se Markovi “Humanoid” Brázdovi dařilo přehrávat Capse, tak stejně přišel v mid–late hře kolaps, během kterého G2 hráli parádně okolo svých hlavních tahounů, a nedali tak Fnatic šanci. Kromě další výhry v prestižním derby se navíc dotáhli na Fnatic také v tabulce LEC, kde oba týmy momentálně sdílí skóre 5–2.

Tabulka po třetím týdnu LEC
Tabulka po třetím týdnu LEC
Foto: LoLesports
Štítky: LEC, fnatic, Humanoid
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.