Přejít k hlavnímu obsahu

Top 20 největších světových streamerů? Víc než polovina streamuje Fortnite!

31. 1. 2022 | 08:00 Fortnite Zajímavost
Streameři jsou dnes bezpochyby influenceři a celebrity, ale i obchodníci. A i zde se každé číslo počítá. Není tedy čemu se divit, že svůj obsah přizpůsobují publiku a tomu, která hra nejvíce táhne. Více než polovina žebříčku aktuálně největších světových top 20 streamerů hraje Fortnite. A čísla jsou to závratná.
Twitch logo
Twitch logo
Zdroj: Twitch

Streamování nadále roste zrychleným tempem. Navzdory konkurenci ze strany YouTube a Facebook Gaming však Twitch zůstává jedničkou pro obsah živého vysílání. Na samém vrcholu žebříčku jsou streameři s miliony odběratelů, kteří pravidelně přitahují desítky tisíc diváků, jakmile stisknou tlačítko živě. Někteří z těchto streamerů vysílají již více než deset let, zatímco jiní jsou teprve nováčky. 
 

FaZe Mongraal
FaZe Mongraal
Foto: FaZe Clan

20: Mongraal – Sledujících: 5,1 milionu

Streamuje: Fortnite

Profesionální hráč FaZe, Kyle "Mongraal" Jackson, pronikl na scénu v kompetitivním Fortnite v roce 2019 s Team Secret, než si rychle zajistil místo ve FaZe. Mongraal má také kanál YouTube, který byl spuštěn již v roce 2018, kde sdílel tipy a triky týkajících se vlastních herních nastavení a hraní Fortnite.
 

SypherPK
SypherPK
Foto: ESTNN

19: SypherPK – Sledujících: 5,3 milionu

Streamuje: Fortnite

Americký streamer Ali "SypherPK" Hassan je jedním z nejlepších tvůrců obsahu Fortnite. Poskytuje tipy a triky pro hráče, kteří chtějí zlepšit své dovednosti, a také někdy streamuje Warzone.

18: alanzoka – Sledujících: 5,4 milionu

Streamuje: Fortnite/Rocket League/Valorant

Brazilec Alan "alanzoka" Ferreira se zpočátku etabloval jako YouTuber hrající Five Nights at Freddy's a Fortnite. Stal se také hlavním hráčem v Rocket League a Valorant content creator.

17: AdinRoss – Sledujících: 5,5 milionu

Streamuje: Variety

Dá se s jistotou říci, že Adin Ross se stal známým až v roce 2021. Od jeho GTA streamů až po jeho IRL živé streamy s přáteli, Adin raketově vzrostl na Twitchi a streamovaní se velmi rychle stalo jeho obživou na plný úvazek.

16: Dream – Sledujících: 5.8 milionů

Streamuje: Minecraft

Se zaměřením na obsah Minecraft a známý jako „Dream“ na YouTube s více než 22,6 miliony odběratelů, "dreamwastaken" raketově vylétl v žebříčku Twitch a dostal se na 16. místo bleskurychle. Když spustili svůj kanál YouTube, neuvěřitelně rychle získal více než 10 milionů odběratelů a vypadá to, že i kanál Twitch bude následovat stejným směrem.

15: summit1g – Sledujících: 6,0 milionů

Streamuje: Variety

Jaryd "Summit1g" Lazar vedl seznam nejlepších streamerů desetiletí, a to zaslouženě. Je veteránem Twitche a po téměř 10 let své kariéry nadále řídí největší trendy na platformě.

NICKMERCS
NICKMERCS
Foto: Twitch

14: NICKMERCS – Sledujících: 6,3 milionu

Streamuje: Fortnite/Call of Duty

Další velký streamer Fortnite a Call of Duty, NICKMERCS, strávil rok jako tvůrce obsahu pro 100Thieves, než se v květnu 2019 připojil k FaZe Clan. V současné době streamuje více Warzone a v roce 2020 zaznamenal nárůst počtu sledujících o 1,3 milionu.

13: juansguarnizo – Sledujících: 6,3 milionu

Streamuje: Variety

Juan je největším streamerem Jižní Ameriky. Pochází z Kolumbie, ale může se pochlubit i velkým publikem z Mexika, kde v současnosti žije. Streamuje různé hry, ale zaměřuje se hlavně na Minecraft a Grand Theft Auto.

12: TommyInnit – Sledujících: 7,0 milionů

Streamuje: Minecraft

Britský streamer Minecraftu TommyInnit je jedním z nejmladších hráčů na tomto seznamu. V 17 letech již prokazuje svou hodnotu jako streamer na Twitchi s působivým počtem sledujících přes 6 milionů.

Jeho následovníci v letech 2020 a 2021 raketově vzrostli, a to jak na Twitchi, tak na YouTube, ale tvůrce již dříve navrhl, že si možná bude muset dát nějaký čas od streamování na Twitchi pauzu, aby se více zaměřil na YouTube.

11: TimTheTatman – Sledujících: 7,0 milionů

Streamuje: Variety

Navzdory přechodu na YouTube je Timův kanál stále dostupný na Twitchi, což znamená, že si udržuje své místo na tomto seznamu.

Tim se přesunul z CS:GO do Call of Duty, následně do Overwatch, poté do Fortnite a znovu zpět do Call of Duty. Bez ohledu na to, co streamuje, ovládá obrovské publikum a nevykazuje žádné známky zpomalení ani po tak dlouhé kariéře.

10: Myth – Sledujících: 7.4 million

Streamuje: Fortnite/Variety

TSM Myth, kdysi zdaleka nejrychleji rostoucí streamer na Twitchi, explodoval v popularitě, když si udělal jméno díky neuvěřitelným stavitelským schopnostem ve Fortnite. Myth udržuje zájem o své komunity bez ohledu na to, co zrovna streamuje.
 

Pokimane
Pokimane
Foto: Twitch

9: Pokimane – Sledujících: 8,9 milionu

Streamuje: Fortnite/Variety

Zdaleka nejsledovanější streamerka Pokimane je majákem pro mnoho dalších. Streamuje širokou škálu her, ale začala primárně s League of Legends, než přešla na Fortnite. Pokimane byla nejsledovanější streamerkou na Twitchi v roce 2020.

8: ibai – Sledujících: 9,0 milionů

Streamuje: League of Legends

Španělský streamer Ibai Llanos je známý mimo jiné streamováním League of Legends. Začal s LoL v roce 2014. V současné době je tvůrcem obsahu pro G2 Esports.

7: TheGrefg – Sledujících: 9,3 milionu

Streamuje: Fortnite/Minecraft

Superstar YouTube TheGrefg produkuje nejlepší španělský obsah, který Twitch nabízí. Zatímco většinou streamuje Fortnite a Minecraft, nedávno rozšířil své streamování i o Fall Guys a Among Us.
 

xQc
xQc
Foto: Twitch

6: xQc – Sledujících: 9,8 milionu

Streamuje: Overwatch/Variety

Félix "xQc" Lengyel, bývalý profesionální hráč Overwatche. I když se věnuje převážně FPS, streamuje nyní neuvěřitelně rozmanité množství her a dokonce i 'Just Chatting' přitáhne více než 50 000 diváků. Byl nejsledovanějším streamerem roku 2020.

5: Shroud – Sledujících: 9,9 milionu

Streamuje: Variety

Nejprve si udělal jméno v CS:GO a poté v PUBG a získal pověst 'lidského aimbota'. Krátce po Ninjovi se přestěhoval do Mixeru, ale vrátil se na svou původní doménu ke Twitchi, a od té doby si také užil pěkný nárůst počtu následovníků.
 

Tfue
Tfue
Foto: Tfue Twitch

4: Tfue – Sledujících: 10,8 milionu

Streamuje: Fortnite/Call of Duty

Tfue je aktuálně na 4. místě v seznamu nejsledovanějších streamerů na Twitchi. I když se nyní ze hry do značné míry posunul, Tfue byl jediným streamerem Fortnite, který mohl soupeřit s Ninjou v roce 2018, a později si jeho místo dokonce uzurpoval ve sledovanosti v roce 2019. Ninjův přechod na Mixer mu totiž tenkrát umožnil volnou cestu až na první místo v žebříčku.

3: Rubius – Sledujících: 10,8 milionu

Streamuje: Variety

Rubius, jeden z nejsledovanějších neanglicky mluvících streamerů na Twitchi, je možná známější jako YouTuber, ale jeho masivní sledovanost podporují především jeho živé přenosy.

2: Auronplay – Sledujících: 11,2 milionu

Streamuje: GTA V

Stejně jako TheGrefg, Raul "AuronPlay" Alvarez Genes také vyrostl během roku 2020. AuronPlay, velký streamer GTA V, je jedním z ústředních tvůrců obsahu od doby, kdy vzrostl na scéně. V září podivně získal ban od Twitche, ale o 20 minut později byl zrušen.
 

Ninja
Ninja
Foto: Epic Games

1: Ninja – Sledujících: 17,3 milionů

Streamuje: Fortnite/Variety

Stejně jako Tfue se Ninja už možná nevěnuje tolik Fortnite, ale je to určitě hra, která mu pomohla dosáhnout na Twitchi dosud nevídané úrovně popularity. Bývalý Halo profík nyní hraje různé AAA tituly a získal zpět svou korunu jako nejsledovanější Twitch streamer. 

Navzdory tomu, že statistiky jeho kanálu zaznamenaly skok, to nevypadá, že by o první místo v dohledné době přišel, protože nedávno překonal hranici 17 milionů sledujících.

Takže tady to máte, 20 nejlepších streamerů na platformě Twitch právě v tuto chvíli.

* Poznámka: Herní/firemní kanály riotgames, esl_csgo a Fortnite jsou vynechány.
 

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Fortnite, Twitch
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.