Přejít k hlavnímu obsahu

Esportové hry od Ubisoftu se přesouvají do jednoho oddělení

3. 2. 2022 | 14:48 Gaming
Ubisoft má pod palcem spoustu esportových událostí – turnaji v Brawlhalla počínaje, Rainbox Six Pro League konče. Oddělení, která se o pořádání turnajů starají, je ve čtyřech regionech celkem 60. Aby se tak zabránilo zmatkům, všechna oddělení převezme Esports and Competitive Gaming Team.
Ubisoft
Ubisoft
Zdroj: Ubisoft

Přesto, že to tak nevypadá, Ubisoft má pod sebou spousty kompetitivních her, ve kterých se pořádají turnaje. Za všechny můžeme jmenovat například sérii Rainbow Six, Division nebo Brawlhallu. Nově zformovaný tým, který nese název Esports and Competitive Gaming, si vezme na starost všechny esportové projekty od Ubisoftu. Ke kroku se vyjádřil šéf Esports and Competitive Gaming týmu.

Tím, že uspořádáme naše týmy do jedné globální organizace, docílíme lepší koordinovanosti našich aktivit ve všech regionech. Posílíme tak pouto mezi týmy a fanoušky tak, aby byla další spolupráce s týmy ještě lepší,
uvedl François-Xavier Deniele

Deniele jedním dechem dodává, že by mělo dojít ke zrychlení a zlepšení procesů v průmyslu, aby byl Ubisoft schopný rychleji reagovat na současné trendy a zlepšit podmínky pro fanoušky, hráče a týmy samotné.

Rok 2021 byl pro Ubisoft hodně ulítaným rokem. Společnost dokázala vyjednat dohodu s platební bránou PayPal  a spolupráci s LetsPlay.Live. Covid sice zpomalil nespočet věcí, včetně vývoje nového Rainbow Six Quarantine, situace by se ale pomalu mohla začít otáčet k lepšímu Rok 2022 tak pro Ubisoft snad bude posunem vpřed.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.