Přejít k hlavnímu obsahu

Jediné video na TikToku způsobilo raketový růst 66letého hráče Fortnite na YouTube

4. 2. 2022 | 09:00 Fortnite Zajímavost
Krása internetu znovu zasáhla, když 66letý Fortnite youtuber vzrostl ze 73 odběratelů na více než 100 000 odběratelů poté, co se na TikToku video předvádějící jeho kanál stalo virálním.
Dennis Thompson
Dennis Thompson
Zdroj: dexerto.com

Každý, kdo začíná nahrávat videa na YouTube, sní o tom, že bude dalším MrBeastem. Všichni ale víme, že to tak s největší pravděpodobností pro většinu z nás zkrátka nedopadne. Někdy může trvat i roky zveřejňování klipů a videí, než se na vašem kanále nashromáždí několik stovek odběratelů.

Když šestašedesátiletý Dennis Thompson před třemi lety začal zveřejňovat Fortnite obsah, u každého videa se mu znovu a znovu nedostávalo téměř žádného zhlédnutí. To vše se změnilo poté, co virální TikTok způsobil doslova výbuch jeho kanálu a jeho odběratelé raketově vzrostli.

Thompson, bývalý člen posádky letectva, založil svůj kanál DDT2005 před šesti lety a své první video z Fortnite nahrál v lednu 2019. Navzdory tomu, že pravidelně zveřejňoval videa, dostalo se mu pramalé nebo žádné pozornosti.

Mnohá videa buď nezaznamenala žádná kliknutí, nebo měla pouze jedno či dvě zhlédnutí. To mu však nezabránilo v tom, aby důsledně nahrával další a další Fortnite obsah a tutoriály.

Vše se však změnilo, když na Dennisův kanál narazil kolega YouTuber a rozhodl se na něj trošku posvítit. Karve, který má 1500 odběratelů, vytvořil video na TikTok, kde předváděl kanál 66letého muže a vyzval lidi, aby se na něj podívali.

TikTok se stal virálním poté, co byl zveřejněn 12. ledna 2022. Od té doby získal víc jak 950 000 lajků a téměř 8 000 sdílení. Lidé zjevně přijali Dennisova videa velmi dobře a jeho YouTube zaznamenal okamžitou změnu.

Mnoho z jeho nedávných nahrávek shlédly tisíce lidí, přičemž jedno video má působivých 145 000 zhlédnutí. Počet jeho odběratelů z pouhých 73 na 100 000 vzrostl za jeden jediný týden. Nezůstalo jen u toho, v době psaní tohoto článku má již kolem 189 000.

Dennis následně v rozhovoru s Karvem, kde diskutoval o svém úspěchu přes noc, prozradil, proč původně začal zveřejňovat videa, a také svou reakci, když jeho čísla doslova vyletěla do vesmíru.

„Rozhodl jsem se začít archivovat svá videa na YouTube, protože mi začíná docházet místo na disku. Používám YouTube jako své úložiště,“ řekl Dennis v rozhovoru. "Když jsem poprvé viděl, co se děje s mým počtem odběratelů, řekl jsem si, ‚co se to tady děje?' Je to opravdu úžasné.”

Dodal také, že je nyní plně financován z YouTube kanálu a finance chce použít k vytvoření prostoru, v němž by mohl vytvářet další obsah. To jen dokazuje, jak úžasným místem může internet být.
 

Zdroj: dexerto.com
Štítky: Youtube
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.