Přejít k hlavnímu obsahu

Na GTA 6 se velmi těším. Jsem zvědav, jak k tomu Rockstar přistoupí, prozradil nám spajKK

8. 2. 2022 | 17:45 Zajímavost
Nová řada Grand Theft Auto byla pro fanoušky historické série stále jistější, ačkoli nedostatek detailů kolem dalšího pokračování GTA vyvolávalo touhu po řádném odhalení.
spajKK
spajKK
Zdroj: Facebook - Spajkk

Fanoušci Grand Theft Auto se konečně dočkali oznámení na které čekali. Rockstar Games potvrdili, že GTA VI je „dobře rozjeté“ a ve vývoji.

„Na GTA 6 se velmi těším, co si budeme vykládat, GTA V byl nadčasový titul, který vládne až do dnes,“ prozradil nám exkluzivně Martin "spajKK" Beneš.

Populární herní studio oznámilo existenci projektu GTA VI 4. února 2022 po letech úniků, fám a fanoušků, kteří byli ponecháni pátrat po stopách. V oficiálním prohlášení Rockstar uvedl: „Jsme rádi, že můžeme potvrdit, že aktivní vývoj dalšího vstupu do série Grand Theft Auto je v plném proudu."

„Jsem zvědav, jak k tomu Rockstar přistoupí, jestli si půjdou svojí klasickou cestou anebo vydají titul a komunito, dělejte si s tím, co chcete, nebo se budou snažit přizpůsobit trendu posledních let a to roleplayi,“ dodal spajKK, který je zakladatelem v současnosti největšího domácího herního serveru KKRP pro GTA 5 RP nadšence a samozřejmě i naším předním streamerem.

A jak spajKK dále uvádí, „GTA V je nejsledovanější hrou na Twitch už několik let a to hlavně díky zmiňovanému RP. Otevření API, celkově světa GTA pro komunitu, by bylo v tomto meřítku něco neskutečného a herní servery, světy, které by na základě tohoto vznikaly, by upoutaly další pozornost, něco takového bych uvítal!“

GTA V roleplay láme rekordy ve sledovanosti jak na Twitchi, tak třeba i ve sledovanosti videí na YouTube.

„Těšíme se na další sdílení, jakmile budeme připraveni, takže zůstaňte naladěni na Rockstar Newswire pro oficiální podrobnosti.“ Spolu s tímto zásadním oznámením však nevyšel žádný oficiální herní obrázek ani upoutávka. Rockstar se však přesunul k poděkování fanouškům za jejich trpělivost a podporu jejich dalších titulů.

Vzhledem k neexistenci oficiálního data vydání nebo časové osy, předpovídá odborník v oboru Jason Schreier, že odhalení přijde později v roce 2022, s případným spuštěním o dva roky později. Řekl: „Nebyl bych šokován, kdyby bylo Grand Theft Auto VI oznámeno později v tomto roce s falešným datem vydání "podzim 2023", které pak sklouzne do roku 2024.“

Na live streamy z GTA V RP se můžete podívat právě třeba na spajKKově Twitch kanále.

Štítky: GTA, Spajkk
Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.