Přejít k hlavnímu obsahu

Sprej, který měl chránit pokožku proti modrému světlu, byl stažen z prodeje

8. 2. 2022 | 12:00 Zajímavost
Znáte to. Hrajete hry několik hodin a vaše oči trpí. Koupíte si tak brýle proti modrému světlu. Ale co vaše pokožka? Přesto, že není nijak ohrožena, influencerka Addison Rae přišla se sprejem proti modrému světlu, který vaší pokožku ochrání.
Sprej proti modrému světlu
Sprej proti modrému světlu
Zdroj: Sephora

Influencerka Addison Rae se spojila s firmou Sephora před časem inzerovala sprej, který by měl chránit před negativními účinky modrého světla (vydávají ho telefony, monitory, zkrátka většina elektroniky).  Cílem bylo ulevit unavené pokožce díky hydratační podpoře a ochraně proti modrému světlu. Bylo klinicky prokázáno, že botanická směs ve spreji pokožku chrání pokožku před modrým světlem.

Herní komunita dala Sephoře pořádně zabrat. Již několikrát ale proběhly studie, které dokázaly, že modré světlo pro pokožku žádným způsobem škodlivé není. Proto je tak prohlášení, že výrobek „chrání" proti modrému světlu zbytečné, protože není před čím chránit. Podobný výrobek propagovala i streamerka a spoluzakladatelka 100 Thieves, Valkyrae, která se také nechala nachytat. Její reakce na produkt na sebe nenechala dlouho čekat.

Přesto, že není jasné, s kým Addison Rae na projektu spolupracovala, je možné, že se jedná o stejnou firmu, která spolupracovala s Valkyrae. Firma se zatím nijak nevyjádřila a ani není jasné, jestli se nějak vyjádří.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.