Přejít k hlavnímu obsahu

Streamer přiznal účast na crypto scamu. Fanouškům vzal přes 500 000 dolarů a nehodlá je vrátit

6. 2. 2022 | 15:12 YouTube
Scamů spojených s kryptoměnami ani v letošním roce neubývá. Nejčastěji jsou to influenceři, kteří je na sociálních sítích propagují svým followerům, přičemž výjimkou pak nejsou ani streameři či youtubeři. Jedním z nich je i Ice Poseidon, jemuž kontroverze nejsou cizí. Celou jeho kauzu dopodrobna prošetřil Coffezilla, který s Poseidonem udělal i rozsáhlé interview.
Ice Poseidon
Ice Poseidon
Zdroj: Instagram: ice_poseidon

Kontroverzní  youtuber  a bývalý Twitch streamer Paul 'Ice Poseidon' Denino na sebe v poslední době začal znovu strhávat pozornost. S kryptoměnami je to i tento rok jak na horské dráze, což s sebou také přineslo spoustu dramat. A Ice Poseidon samozřejmě nesmí chybět. I on se ocitl uprostřed šetření série skandálů spojovaných s internetovými celebritami, které často vyústily ve zničení pověsti a kariéry.

Poslední konflikt se odehrál právě mezi Poseidonem a „YouTube vyšetřovatelem" Coffezillou, který se zaměřuje na odkrývání nejrůznějších podvodů a scamů.  Celé drama se točí kolem Poseidonova dlouhodobého projektu CXCoin. On sám dokonce otevřeně přiznal, že si tímto kryptoprojektem od svých důvěřivých fanoušků přišel na více než 500 tisíc dolarů. 

Když se fanoušci dožadovali vrácení peněz, odpověděl jim: "Ano, peníze bych mohl vrátit. Ale budu se starat sám o sebe a neudělám to." Údajně si pořídil novou Teslu. Taková reakce samozřejmě fanoušky popudila, načež Poseidon začal popírat, že by se jednalo o scam.  Později se začal bránit, že vše inzeroval jen lidem zběhlým v „kryptosféře" a ne nezkušeným a zranitelným outsiderům. 

Poseidon si ale později uprostřed propagace produktu vybral „svou část" investice, téměř 300 tisíc dolarů.  To rozvířilo další kolo diskuzí, ve kterých se brání, že to nebyla krádež, ale jeho vydělané peníze.  V širším kontextu se toto zmatené drama dá zařadit mezi hromadů dalších scamů, které se kolem kryptoměn hojně množí.  A jsou to právě influenceři, kdo tyto kampaně mohou jednoduše prodat tímto tématem nepolíbeným fanouškům.

Dávejte si proto pozor, kam dáváte své peníze a jak s nimi nakládáte. Koho by zajímalo celé interview mezi Poseidonem a Coffezillou, může si svůj vlastní názor udělat pomocí videa níže.