Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalitní výkony v podání Vitality a Rogue. Jak vypadal čtvrtý týden LEC?

6. 2. 2022 | 14:31 League of Legends Reportáž
Čas utíká jako voda a jarní část nejvyšší evropské ligy LEC se dostává do své druhé poloviny. Po těžkém začátku se konečně chytli vítězné vlny Vitality a Rogue zůstávají nadále neporaženi. Naopak po silném začátku Fnaticu to vypadá, že přeci jen nebude všechno tak jednoduché, jak se mohlo po úvodních dvou víkendech zdát. Každopádně dost o minulých týdnech, jdeme se podívat, jak se v předešlých dnech dařilo všem domácím zástupcům.
Rogue zůstávají neporaženi!
Rogue zůstávají neporaženi!
Zdroj: LEC

Jako první začneme v táboře Misfits Gaming, kde slovenský marksman Neon zažívá docela dobrý vstup do dvanácté sezóny League of Legends. V prvním zápase narazili Misfits na Vitality a přestože zatím evropský supertým nenaplňuje očekávání, tak v tomto duelu si zvládli se svými protivníky poradit. Misfits si tím pádem druhý den chtěli zlepšit náladu a to se jim také povedlo proti SK Gaming. Speciálně zářila mid–jungle dvojice ve složení ShlatanVetheo. Ti hráli velice populární kombinaci Diany a Yasua, která nakonec také přinesla výhru, když Vetheo se svým Yasuem ukončil hru se skóre 12–2–6.

Další na seznamu domácích zástupců je Patrik “Patrik” Jírů, ad carry hvězda týmu Excel Gaming. Ti si dali do letošní sezóny jednoznačný cíl, první play-off účast v historie této organizace. Tento týden jim k tomu určitě napomohl, protože sice nestačili na zatím neporažené Rogue, ale zvládli si nečekaně poradit s Fnaticem. Právě tato výhra by mohla být na konci základní části jarního splitu velice důležitá, protože porazit Fnatic není lehký úkol.

Předposlední zastávkou bude, stejně jako každý týden, supertým Vitality, kde na pozici ad carry válí Matyáš “Carzzy” Orság. Po prvním nepovedeném týdnu přicházely otázky, zda se dokáže tahle sestava ještě vzpamatovat a během tohoto víkendu předvedli, že je ještě nemůžeme odepsat. Jak jsme již avizovali u Misfits, tak právě duel proti nim zvládli Vitality na jedničku a v druhém dni narazili na Astralis. Ti si zatím v této sezóně nepřipsali jedinou výhru a tudíž byli hladoví na to, konečně prolomit tuhle smolnou sérii. Nakonec jim ani nechybělo zas tak moc, ale Vitality zvládli koncovku hry a přestože nevypadal její průběh nijak dobře, tak urvali důležitou výhru, která může být na konci sezóny klíčová.

Posledním týmem na našem seznamu je Fnatic, kterému na midu velí Marek "Humanoid" Brázda. Ti po velice silném začátku do jarního splitu vypadají trochu nejistě a posledních pár her tomu také odpovídalo. Během tohoto víkendu si zvládli poradit s MAD Lions, ale druhý zápas proti Excelu byl výrazně horší. Taková prohra nemusí na konci základní části nic znamenat, nebo může být důležitým faktorem umístění do vyřazovací části. Jak moc velkou roli bude hrát, na to si budeme muset ještě pár týdnů počkat.

Tabulka po čtvrtém týdnu LEC
Tabulka po čtvrtém týdnu LEC
Foto: LoLesports
Štítky: LEC, Humanoid, Carzzy
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.