Přejít k hlavnímu obsahu

V Severní Americe mají nový super server! V 'Champions Queue' se bude hrát o skoro 9 milionů korun

6. 2. 2022 | 19:34 League of Legends Zajímavost
League of Legends odhalilo zbrusu nový super server pro nejlepší severoamerické talenty, aby mohli soutěžit o prize pool v hodnotě 400 000 $ v nejlepších možných podmínkách.
Champions Queue
Champions Queue
Zdroj: Riot Games

V listopadu minulého roku Riot Games odhalili, že se budou snažit opravit frontu NA sólo zavedením „super serveru“ nazvaného Champions Queue. Tak zavedou soutěž na vysoké úrovni pro nejlepší hráče, které Severní Amerika nabízí. Nyní bylo oznámeno, že tento server přijde 7. února a přinese 400 000 $ v hotovosti, o které se bude hrát. 

Jak bude server fungovat?

Nejlepším severoamerickým hráčům se nový konkurenční matchmaking Champions Queue otevírá 7. února a bude hostován na soukromém serveru Discord pro hráče West Coast League, konkurentům nabídne připojení s nízkým pingem. V Severní Americe panuje problém s připojením a velice různorodým pingem, což celkově snižovalo kvalitu hry.

 

Pokud byste však chtěli hledat místo na tomto serveru, existují určité požadavky. Všichni hráči z LCS, Academy, LLA a Top 16 NA amatérských týmů z obou kvalifikací Spring Proving Grounds mají přístup jistý. Dále hráči s hodností Master nebo vyšší, kteří nejsou zahrnuti výše, mohou vyplnit žádost, aby obdrželi pozvánku na sever. Všichni soutěžící musí také projít kontrolou chování a budou pečlivě sledováni. Nesportovní chování nebude tolerováno a za toxické činy může být uděleno vyloučení.

Champions Queue Format

Hráči, kteří jsou v Champions Queue, mohou hrát na exkluzivním serveru pouze od 18:00 PST do 1:00 PST. Fronta bude rozdělena do dvou sezón: jaro a léto, přičemž každá bude mít 3 části. Tyto splity potrvají asi měsíc.

2022 rozpis
2022 rozpis
Zdroj: Riot Games

Po každém zápase získáte body v žebříčku a na základě vašeho umístění na konci splitu získáte hotovost a sezónní body. Na konci sezóny bude korunován ten, kdo získá nejvíce bodů ze tří splitů a dostane se do Síně šampionů (Hall of Champions).

Každý začíná v nové sezóně s čistým štítem. Jarní sezóna začíná 7. února a končí 23. května. Letní sezóna pak zase 30. května a 26. září. Od 17. listopadu do 13. prosince proběhne také předsezónní turnaj. 

Během tohoto roku se rozdělí 400 000 dolarů a Riot doufá, že to obnoví stav sólové fronty NA.

Chtěli byste takový server třeba i v Evropě?

Možnosti výběru
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.