Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague a ENTERPRISE mají důležité výhry, Sampi vybojovali postup do REPUBLEAGUE CQ

7. 2. 2022 | 21:30 Counter-Strike 2 Preview
Nový týden začíná a spolu s ním další nálož pořádného Counter-Striku. V akci také tento týden bude celá řada českých a slovenských týmů, mnoho z nich nastoupí už v pondělí. Pojďte si tak spolu s námi projít, jaké turnaje a zajímavá vystoupení nás dnes čekají.
leckr
leckr
Zdroj: PLAYzone / MČR

Pinnacle Winter Series #1 je u konce, a tak okamžitě startuje série druhá. Tentokrát se zde v akci představí eSuba a ENTERPRISE, oba CZ/SK celky do svého úvodního zápasu swiss části nastoupí již v pondělí. Modrá krev dokonce celý turnajový program startuje, úvodním soupeřem bude dánská smečka Tricked Esport. ENTERPRISE se představí na závěr prvního dne, kdy vyzvou novou sestavu někdejších vicemistrů Majoru AVANGAR. Zajímavé bude sledovat, v jakém složení EP nastoupí, protože v zápasové soupisce na portálu HLTV svítí Raul 'Blytz' Gligor namísto Andreje 'Adejis' Kameništiaka. Zatím není známo, zda jde pouze o hosta, nebo se v táboře vicemistrů České republiky chystá druhý letošní zásah do sestavy.

Přesuneme se do druhého turnaje, k šestému pokračování Malta Vibes Knockout Series. Minule se SINNERS podařilo dostat až do semifinále, díky čemuž obdrželi pozvánku do pokročilé části i tentokrát. Kromě nich si ji vysloužili také ENTERPRISE, kterým se zde dlouhodobě daří podávat dobré výkony. Další dva CZ/SK zástupci však musejí o svoji šanci usilovat již v 1. kole. Jako první půjdou do akce hráči Entropiq Prague, kteří se postaví německému týmu cowana Gaming. Náš čtyřlístek uzavírá Dynamo Eclot, jež vstoupí do turnaje proti týmu GMT Esports. Oba naši zástupci jsou dle HLTV žebříčku favorizováni.

U Dynama Eclot ještě zůstaneme, protože to se v pondělí přece jenom také představí svým fanouškům. DNE se totiž podařilo dostat do semifinále první V4 kvalifikace do velkolepé soutěže REPUBLEAGUE, kde se dnes od 16:00 postaví týmu Sampi.Tipsport. Hned posléze by mělo odehrát finále o postupový slot, kde se vítěz CZ/SK duelu utká s lepším z dvojice Anonymo Esports, fullshock. I v druhé semifinálové dvojici máme svého zástupce, mezinárodní mix fullshock reprezentují Martin 'Dytor' Handl a Adam 'Skyy' Drobek.

Pondělní harmonogram zápasů s CZ/SK zastoupením:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.