Přejít k hlavnímu obsahu

Známý fotbalista byl odebrán ze hry FIFA 22 kvůli podezření ze zneužití a napadení přítelkyně

9. 2. 2022 | 08:30 EA SPORTS FC 24 Kauza
Populární fotbalista, hájící barvy ještě známějšího klubu, dost pravděpodobně zahodil svůj potenciál a kvůli nepřijatelnému chování mimo trávníky byl postaven mimo kádr svého zaměstnavatele. Mimo to byl odebrán také z nejtradičnější fotbalové videohry.
Mason Greenwood po zápase v Premier League
Mason Greenwood po zápase v Premier League
Zdroj: Independent

Mason Greenwood. Pokud vám tohle jméno nic neříká, tak se jedná o fotbalového hráče Manchesteru United, který byl až donedávna považován za jednoho z největších talentů anglického fotbalu. To se ale může momentálně hodně rychle změnit. Minulý týden byl tento hráč odveden do vazby poté, co jeho přítelkyně Harriet Robson zveřejnila na Instagramu fotky, kde ukázala zkrvavený obličej, modřiny a podlitiny.

K tomu přidala popisek, kde vysvětlovala: „Pro každého, koho zajímá, co mi Mason udělal.“ Hráči nepomohla ani zvuková nahrávka, kde přítelkyni nutí k sexu. Co to pro nadějnou hvězdu rudých ďáblů znamená? V prvé řadě se od něj samotný klub distancoval a hráč byl suspendován ze všech tréninků a zápasů týmu. Všichni spoluhráči si ho vzápětí odebrali na sociálních sítích, včetně hvězdného Cristiana Ronalda.

Story na instagramu, které zveřejnila na svém profilu Masonova přítelkyně po napadení
Story na instagramu, které zveřejnila na svém profilu Masonova přítelkyně po napadení
Foto: Harriet Robson

Tohoto hráče jste mohli samozřejmě vídat také v herním světě, díky hře FIFA 22. Společnost EA Sports v reakci na kauzu oznámila, že hráč byl odebrán ze všech offline dostupných módů, a tak už ve vaší kariéře za Manchester United nebude figurovat. V režimu Ultimate Teamu zůstává jeho karta dostupná, ale jeho profil byl po poslední aktualizaci na všech platformách odstraněn z ostatních herních možností.

Mason Greenwood byl na kauci propuštěn z vazby a nyní čeká na další vyšetřování. Čelí podezření ze znásilnění, napadení a vyhrožování zabitím. Je dost pravděpodobné, že si tímto zničil (nejen) fotbalový život.

Greenwood oslavuje první vstřelený gól za Manchester United
Greenwood oslavuje první vstřelený gól za Manchester United
Foto: The Guardian
Samozřejmě jsem vášnivý hráč videoher a profesionálním hráčem nejsem jen proto, že na to nemám čas (kappa). Mým cílem je přispět k rozvoji esportu, čehož se dá nejlépe dosáhnout informováním veřejnosti.